Acasă Locale Variantă de ocolire la Negrești Oaș

Variantă de ocolire la Negrești Oaș

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba însoțit de vicepreședintele Ioan Rus au condus astăzi discuțiile cu reprezentanții Ministerului Transportului și ai primăriilor Negrești-Oaș, Vama, Racșa și Orașu Nou cu privire la construcția variantei de ocolire a orașului Negrești-Oaș.

Întâlnirea care a avut loc la sediul Consiliului Județean a avut scopul de a stabili care sunt pașii de urmat pentru începerea investiției. Cei prezenți au hotărât înființarea unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară din care să facă parte toți cei responsabili pentru pornirea procesului administrativ. Reprezentanții Consiliului Județean Satu Mare au insistat asupra faptului că este o oportunitate unică menită a aduce dezvoltare economică zonei, de a prelua traficul greu, dar și pentru a reduce aglomerația. Reprezentanții județului au făcut apel la primari pentru identificarea terenurilor și a proprietarilor acestora.

Forma finală a drumului va fi stabilită prin alegerea celei mai bune variante după realizarea studiului de fezabilitate.

La începutul lunii decembrie, la inițiativa Consiliului Județean Satu Mare, planul de finanțare pentru construcția variantelor de ocolire a localităților Negrești-Oaș și Ardud a fost inclus în Master Planul General de Transport al României, proiect finanțat din fondurile Programului Operațional de Transport al Uniunii Europene 2021-2027.

Sursa: Consiliul Județean Satu Mare

Foto: arhivă

- Advertisment -

Cele mai populare

Incident mortal la Luna Șes! Un bărbat a decedat iar două tinere sunt în stare foarte gravă

Un incident mortal a avut loc în cursul nopții de miercuri spre joi la...

Imagini dramatice cu sărmanii Sătmarului. Se ascund de ger pe unde pot

Zeci de sătmăreni fără un adăpost de-asupra capului trec prin momente de nedescris în aceste zile când temperaturile...

Grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” – organizații...

Comentarii recente