Acasă Locale Stiri Satu Mare Vasile Lucaciu comemorat la Apa

Vasile Lucaciu comemorat la Apa

Marele luptător pentru unirea tuturor românilor, Vasile Lucaciu, comemorat la Apa. Împlinirea a 168 de ani de la naşterea preotului dr. Vasile Lucaciu, “Leul de la Siseşti”, a fost marcată azi, 21 ianuarie 2020, la casa memorială din comuna Apa.

Directorul Cancelariei Prefectului, Adrian Cozma, a participat azi la Apa, comuna natală a marelui patriot și om de stat dr. Vasile Lucaciu, la comemorarea a 168 de ani de la nașterea acestuia, unde a depus o jerbă de flori la bustul marelui luptător pentru unirea tuturor românilor.

Dr. Vasile Lucaciu a fost una dintre cele mai importante personalități politice, culturale și istorice ale românilor ardeleni din perioada dualismului Austro-Ungar, militant pentru drepturile românilor din Transilvania. Intră de tânăr în viaţa politică şi desfăşoară o amplă şi intensă activitate politică, luptând cu dinamism pentru desăvârşirea drepturilor naţionale ale românilor din Transilvania.

În anul 1887 a fost ales membru în comitetul Partidului Naţional Român din Transilvania. Împreună cu alţi membri ai comitetului P.N.R. din Transilvania pregă-tesc şi tipăresc textul “Memorandumului din 1892”, care va fi înaintat împăratului Austro-Ungariei de la Viena – Francisc Joseph I în original cu iscăliturile a 300 de delegaţi (persoane ).

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente