duminică, decembrie 3, 2023
AcasăPoliticaVicepreședintele PNL, Adrian Cozma, va propune excluderea UDMR de la guvernare

Vicepreședintele PNL, Adrian Cozma, va propune excluderea UDMR de la guvernare

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, totodată vicepreședinte PNL, a cerut joi ca UDMR să iasă de la guvernare.

El i-a acuzat pe vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, și ministrul mediului Tanczos Barna că „au aplaudat și susținut politica lui Viktor Orban în cadrul vizitei acestuia la Băile Tușnad, unde a făcut declarații rasiste și anti-UE, potrivit Digi24.

„Lucrurile sunt foarte simple. Din punctul meu de vedere, Viktor Orban nu are ce căuta în România în afara vizitelor oficiale, atunci când e invitat de premier, Președinte sau Parlament. Până la urmă nici asta nu este marea problemă. Problema e la noi. Trebuie să recunoaștem acest lucru. Faptul că miniștrii ai Guvernului României au aplaudat și susținut politica lui Orban, asta de-abia este o mare problemă pentru noi, pentru România. E clar că e obligatorie o evaluare din punctul ăsta de vedere. Cred că soluția în momentul de față este ieșirea UDMR de la guvernare.

Nu poți să fii vicepremierul României, să fii ministru în Guvernul României, să cânți imnul altui stat, care evident că vizita lui Orban a avut țelul separatist și de altă natură de a promova gândurile și acțiunile Rusiei. Trebuie să ne înțelegem, nu l-am avut de fapt doar pe Viktor Orban în România, l-am avut pe Putin, o portavoce a lui Vladimir Putin pe care l-am avut în Transilvania. Acesta a transmis ceea ce transmite Rusia de câteva luni încoace sau de câțiva ani încoace.

Vicepremierul României nu mai poate să prezinte credibilitate. Este o părere personală ca parlamentar, ca președinte al PNL Satu Mare.

Poate greșim noi, reprezentanții celorlalte partide. Dar să nu uităm că domnul Eckstein-Kovács, care nu demult a fost membru marcant al UDMR a condamnat această acțiune. Domnul Tanczos Barna și domnul Kelemen au arătat clar că susțin ceea ce domnul Orban a declarat. ”, a afirmat Adrian Cozma în studiourile digi24.ro.

Liberalul a concluzionat spunând că UDMR trebuie să se decidă dacă este la guvernare în România sau la Budapesta si că va propune în prima ședință PNL ca cei de la UDMR să fie excluși de la guvernare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente