Acasă Locale Viceprimarul din Călinești Oaș a salvat de la moarte doi oameni

Viceprimarul din Călinești Oaș a salvat de la moarte doi oameni

muncitoriViceprimarul comunei Călinești Oaș, Dinu Birtoc, poate fi considerat erou, după ce a salvat viețile a doi muncitori. El a reușit să scoată dintr-o groapă doi muncitori care nu mai respirau, și după care le-a acordat primul ajutor.

Evenimentul a avut loc miercuri, fiind implicați doi angajați al firmei TCM Nord Baia Mare, firmă care implementează un proiect european de 2,5 milioane euro în Călinești Oaș, constând în modernizări de drumuri, realizarea unei grădinițe și introducerea rețelei de apă-canal.

Primul muncitor se afla într-un cămin adânc de patru metri, pe drumul dintre Călinești și Lechința, și din cauza unei acumulări de gaze a leșinat. Neștiind ce se întâmplă, după acesta a intrat un coleg, însă și acesta a căzut inconștient imediat.  Un alt coleg de-al lor a vrut să coboare și el, însă când a simțit miros de gaze s-a oprit și nimeni n-a mai avut curajul să intre în cămin, de teamă să nu fie răpus.

La fața locului s-au adunat mai mulți localnici, printre care și viceprimarul din Călinești, Dinu Birtoc.

„M-am legat cu o centură de la TIR și am intrat după ei. Erau inconștienți, unul nu mai respira, de abia i se simțea pulsul. Știind că sunt stăpân pe mine am intrat după ei, mi-am ținut respirația și am reușit să-i scot”, a declarat Dinu Birtoc pentru PortalSM.

Celor doi bărbați, cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani, le-a fost acordat imediat primul ajutor, după care au fost preluați de ambulanță și duși la spital pentru investigații amănunțite. Unul dintre bărbații salvați era chiar din Lechința iar celălalt originar din județul Maramureș.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația sexuală atacată de Klaus Iohanis la CCR ,promovată de deputați

Legea prin care "educația sexuală” în școli este înlocuită cu "educație sanitară” este constituțională, a decis joi Curtea Constituțională, care a respins...

Taxe care pot fii achitate online din Septembrie

Începând de joi, 24 septembrie, plățile pentru contravaloarea permiselor de conducere realizate de persoanele fizice pot fi achitate online, prin Ghișeul.ro, a anunțat...

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Comentarii recente