Acasă Locale Viceprimarul din Călinești Oaș a salvat de la moarte doi oameni

Viceprimarul din Călinești Oaș a salvat de la moarte doi oameni

muncitoriViceprimarul comunei Călinești Oaș, Dinu Birtoc, poate fi considerat erou, după ce a salvat viețile a doi muncitori. El a reușit să scoată dintr-o groapă doi muncitori care nu mai respirau, și după care le-a acordat primul ajutor.

Evenimentul a avut loc miercuri, fiind implicați doi angajați al firmei TCM Nord Baia Mare, firmă care implementează un proiect european de 2,5 milioane euro în Călinești Oaș, constând în modernizări de drumuri, realizarea unei grădinițe și introducerea rețelei de apă-canal.

Primul muncitor se afla într-un cămin adânc de patru metri, pe drumul dintre Călinești și Lechința, și din cauza unei acumulări de gaze a leșinat. Neștiind ce se întâmplă, după acesta a intrat un coleg, însă și acesta a căzut inconștient imediat.  Un alt coleg de-al lor a vrut să coboare și el, însă când a simțit miros de gaze s-a oprit și nimeni n-a mai avut curajul să intre în cămin, de teamă să nu fie răpus.

La fața locului s-au adunat mai mulți localnici, printre care și viceprimarul din Călinești, Dinu Birtoc.

„M-am legat cu o centură de la TIR și am intrat după ei. Erau inconștienți, unul nu mai respira, de abia i se simțea pulsul. Știind că sunt stăpân pe mine am intrat după ei, mi-am ținut respirația și am reușit să-i scot”, a declarat Dinu Birtoc pentru PortalSM.

Celor doi bărbați, cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani, le-a fost acordat imediat primul ajutor, după care au fost preluați de ambulanță și duși la spital pentru investigații amănunțite. Unul dintre bărbații salvați era chiar din Lechința iar celălalt originar din județul Maramureș.

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente