duminică, mai 26, 2024
AcasăPoliticaInternationalViktor Orban o atacă fără precedent pe Angela Merkel

Viktor Orban o atacă fără precedent pe Angela Merkel

94c88632ea3d316746b289d90248cf7b_96287900_08368800_21516800Premierul ungar Viktor Orban a adâncit tensiunile cu Germania după ce a comparat politicile cancelarului german Angela Merkel cu invazia militară nazistă a țării sale, ordonată de Adolf Hitler, a relatat luni TheLocal.de.

Merkel a declarat săptămâna trecută, într-o discuție publică despre Europa, că Germania „va face totul pentru a aduce Ungaria pe drumul cel bun. Dar (…) nu vom trimite cavaleria imediat”. Comentariile cancelarului german au fost un răspuns la afirmațiile principalului său contracandidat, social-democratul Peer Steinbrück, care, în aceeași discuție a ridicat problema excluderii Ungariei din UE din cauza unor reforme recente nedemocratice.

„Germania a trimis cavaleria o dată, și sub formă de tancuri”, a declarat Orban la emisiunea sa radiofonică săptămânală de vineri. „Cererea noastră ar fi să nu o mai trimită din nou. Nu a fost o idee bună atunci și nu a funcționat”, a adăugat el. Comparația pe care Orban a făcut-o între modul în care a fost tratată Ungaria în timpul ocupației militare naziste a intensificat tensiunile dintre cele două țări, scrie Der Spiegel duminică. Opoziția ungară a criticat comentariile lui Orban, pe care le-a calificat drept o „glumă grosolană” și a subliniat că Merkel a cerut o soluție moderată la actuala dispută între Ungaria și UE.

Realitatea.net

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente