Acasă Politica International Viktor Orban o atacă fără precedent pe Angela Merkel

Viktor Orban o atacă fără precedent pe Angela Merkel

94c88632ea3d316746b289d90248cf7b_96287900_08368800_21516800Premierul ungar Viktor Orban a adâncit tensiunile cu Germania după ce a comparat politicile cancelarului german Angela Merkel cu invazia militară nazistă a țării sale, ordonată de Adolf Hitler, a relatat luni TheLocal.de.

Merkel a declarat săptămâna trecută, într-o discuție publică despre Europa, că Germania „va face totul pentru a aduce Ungaria pe drumul cel bun. Dar (…) nu vom trimite cavaleria imediat”. Comentariile cancelarului german au fost un răspuns la afirmațiile principalului său contracandidat, social-democratul Peer Steinbrück, care, în aceeași discuție a ridicat problema excluderii Ungariei din UE din cauza unor reforme recente nedemocratice.

„Germania a trimis cavaleria o dată, și sub formă de tancuri”, a declarat Orban la emisiunea sa radiofonică săptămânală de vineri. „Cererea noastră ar fi să nu o mai trimită din nou. Nu a fost o idee bună atunci și nu a funcționat”, a adăugat el. Comparația pe care Orban a făcut-o între modul în care a fost tratată Ungaria în timpul ocupației militare naziste a intensificat tensiunile dintre cele două țări, scrie Der Spiegel duminică. Opoziția ungară a criticat comentariile lui Orban, pe care le-a calificat drept o „glumă grosolană” și a subliniat că Merkel a cerut o soluție moderată la actuala dispută între Ungaria și UE.

Realitatea.net

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente