luni, iunie 17, 2024
AcasăsusVizita lui Orban de la Salonta și mesajul transmis de către acesta,...

Vizita lui Orban de la Salonta și mesajul transmis de către acesta, au provocat reacții în rândul românilor

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a venit într-o vizită surpriză la Salonta, în județul Bihor, unde a deplâns soarta minorității maghiare, pentru care ar fi „greu” să trăiască într-o țară „care 1.000 ani a fost parte a Regatului ungar”.

Orban a participat la un eveniment de campanie electorală a UDMR Bihor. Liderul maghiar a fost primit de președintele UDMR, Kelemen Hunor, și de primarul Salontei, László Török, la eveniment fiind prezenți și parlamentari UDMR din Bihor, Sălaj, Satu Mare, Arad și Timiș. Același portal de știri al comunității maghiare subliniază că a fost vorba despre un eveniment privat de campanie.

„Avem nevoie de reprezentarea UDMR în Parlamentul European. Vă îndemn să trimiteți cât mai mulți eurodeputați maghiari pro-pace în Parlamentul European, pentru că aceste alegeri ar putea decide dacă Europa poate ieși în sfârșit din acest război sau dacă va fi scufundată în el”, a declarat Orbán la Salonta, potrivit Maszol.ro.

Premierul de la Budapesta a insistat pe importanța alegerilor europarlamentare și pe importanța reprezentanților maghiari în Parlamentul European. „Dacă UDMR nu va fi în PE, atunci va fi o problemă”, a subliniat Orbán, după cum arată o înregistrare video publicată de site-ul maghiar.

„Pentru întreaga națiune maghiară, este aproape o chestiune de viață și de moarte să nu eșuăm la niște alegeri în care sarcina este să depășim pragul de 5% și să avem o voce internațională. Dacă există în sfârșit un loc unde cauza maghiară poate fi reprezentată și noi nu suntem capabili să trimitem un reprezentant, este o problemă, este un semn de slăbiciune. Iar adversarii noștri nu vor ezita să profite de acest lucru!”, a mai declarat Orbán.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente