miercuri, iunie 19, 2024
AcasăsusRevoltă fermierilor împotriva Pactului verde european

Revoltă fermierilor împotriva Pactului verde european

Protestele fermierilor au reînceput, după Spania și Franța, manifestări masive fiind anunțate la Bruxelles, cu doar câteva zile înainte de alegerile europarlamentare.

Încă de luni, sute de fermieri au blocat principalele puncte de trecere a frontierei dintre Spania și Franța, notează TVRInfo.ro.

Protestatarii cer reguli mai stricte pentru țările terțe în ceea ce privește siguranța alimentară și standardele de calitateFermierii au cerut din nou ca autoritățile europene să asigure o concurență corectă și egală pe piață prin tarife și taxe pe importuri. De asemenea, fermierii se revoltă față de politicile europene de mediu.

„Principala noastră problemă la nivel european este că, prin Pactul Verde European, se dorește eliminarea modului de viață tradițional al oamenilor și a sistemului alimentar european. Vor să elimine suveranitatea alimentară europeană, iar noi, fermierii, nu suntem dispuși să facem acest lucru, a declarat David Martinez, preşedintele Asociaţiei fermierilor din Burgos.

Totodată, marți, 4 iunie, fermierii au protestat în Belgia, la Bruxelles, cu doar câteva zile înainte de alegerile europarlamentare.

Organizatorii se așteaptă la participarea a 27.000 de protestatari și 3.000 de tractoare. În cadrul protestului, un grup de 27 de tractoare se va deplasa, sub escorta poliției, de la Heysel la Place du Luxembourg, după care se vor întoarce la Heysel, potrivit informațiilor anunțate de MAE român, care a transmis o atenționare de călătorie pentru românii care ajung în Belgia în această perioadă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente