Acasă sus Vladimir Putin: Internetul este un proiect al CIA

Vladimir Putin: Internetul este un proiect al CIA

Președintele rus, Vladimir Putin, afirmă că Internetul este un proiect al Agenției Centrale de Informații din SUA, pledând pentru protejarea intereselor online ale Rusiei și criticând chiar și principalul motor rus de căutări online – Yandex -, administrat de o firmă înregistrată inițial în Olanda.

„Internetul a fost lansat ca fiind un proiect al CIA și încă se dezvoltă în acest fel”, a declarat Vladimir Putin în cursul unui seminar media.

„Pentru a rezista acestor influențe, Rusia trebuie să lupte pentru protejarea propriilor interese în domeniul online”, a explicat președintele Rusiei, citat de Huffington Post.

Un blogger rus i s-a plâns președintelui Putin că site-uri străine dar și principalul motor rus de căutare online – Yandex – stochează informații pe servere din străinătate, situație ce riscă să afecteze siguranța națională a Rusiei. În replică, Putin a menționat „presiuni” exercitate asupra Yandex la început, subliniind că administratorul site-ului a preferat să se înregistreze în Olanda „nu doar din rațiuni fiscale, ci și pentru alte motive”

Kremlinul a intensificat măsurile pentru exercitarea unui control mai mare în mediile online, în contextul în care activiștii opoziției folosesc site-uri de socializare pentru promovarea ideilor și organizarea de proteste. Parlamentul rus a adoptat săptămâna trecută o lege care obligă platformele online de socializare să aibă serverele în Rusia și să păstreze datele cel puțin șase luni. În plus, principala rețea rusă de socializare online – VKontakte – este deținută de oameni de afaceri apropiați ai lui Vladimir Putin.

Chiar dacă Vladimir Putin nu a lansat amenințări specifice la adresa Yandex, valoarea acțiunilor companiei a înregistrat o scădere de 5% joi.

3 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cazinoul din Constanța monument Art Nouveau

Cazinoul din Constanța, un monument Art Nouveau și un simbol al orașului, cu o istorie zbuciumată, primește o nouă viață.

Florin Iordache ar putea fi numit șef la Consiliul Legislativ.

Controversatul deputat PSD și fostul ministru al Justiției - Florin Iordache ar putea candida pentru postul de șef al Consiliului Legislativ. Parlamentul...

Donald Trump:Ne-am săturat de Coronavirus

Preşedintele american Donald Trump l-a atacat pe doctorul Anthony Fauci, expertul principal în boli infecţioase al guvernului SUA, în timpul unei convorbiri...

București intra în scenariul Roșu

Bucureștiul este vizat începând de astăzi de restricții pe care autoritățile le-au decis luni, după ce rata de incidență a îmbolnăvirilor cu...

Comentarii recente