miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareVoluntariat virtual

Voluntariat virtual

Voluntariatul nu presupune neapărat prezență fizică. Mijloacele moderne de comunicare ne oferă posibilitatea ca o persoană să poată ajuta pe alții, chiar de la distanță. Ca exemple, oricine poate acorda consultanță de specialitate, poate împărtăși din experiențele sale, poate superviza canalele de social media sau site-uri. Alte variante includ oferirea de servicii gratuite în funcție de expertiza pe care o are: traduceri, administrare de site, design ș.a.

Peste tot în lume există oameni dornici să facă un bine altora, dar mulți dintre ei sunt prea ocupați să-și asume inconveniențele unei deplasări în acest scop. Voluntariatul virtual poate oferi soluția pentru această problemă! Există foarte multe ONG-uri, pentru care un asemenea ajutor ar fi de importanță majoră, având în vedere că ar completa munca pe care colaboratorii organizației o depun în practică.

Ajutorul poate consta în consultanță juridică, editare foto sau video, sprijin sufletesc oferit prin telefon beneficiarilor, etc. Persoanele interesate care ar putea oferi asemenea servicii sunt invitați să se înscrie ca voluntari virtuali pe pagina www.volonet.ro. Website-ul este realizat în cadrul proiectului Rețea regională de voluntariat în servicii sociale – Bihor, Satu-Mare, Sălaj (VOLO) inițiat de Asociația Caritas Catolica Oradea, și derulat în parteneriat cu Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare. Acest proiect este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente