Acasă Divertisment Volvo va produce doar mașini full-electrice din 2030

Volvo va produce doar mașini full-electrice din 2030

Volvo se va alătura unor mărci precum Jaguar – Land Rover și Bentley și spune că va produce doar mașini electrice din 2030. Compania are un singur model electric, XC40 Recharge, dar un SUV compact va fi lansat în acest an. Mai repede vor ieși total din gamă modelele diesel, nu a fost anunțat un an exact, dar probabil se va întâmpla în 5-6 ani. Șeful Volvo spusese în decembrie anul trecut intenția de a trece la electrice din 2030, iar acum compania a făcut anunțul oficial.

Volvo, parte a grupului chinez Geely, va produce în 2029 ultimele modele hibride plug-in, iar după acel an va trece exclusiv la mașini 100% electrice ce vor fi vândute online, pe volvocars.com.

Întrebați despre ce se va întâmpla cu rețeaua de dealeri, cei de la Volvo au spus că nu sunt programate închideri. Volvo lucrează cu 2.400 de dealeri pe plan mondial, companii care au construit o relație cu clienții pe plan offline, iar pe viitor se vrea ca sistemul online să se combine cu cel offline în cel mai bun mod posibil.

Oficialii Volvo au mai spus că principala diferență este că nu se va mai negocia la preț, fiindcă prețul va fi stabilit peste tot de Volvo Cars, însă mașinile vor fi livrate mai repede decât în prezent.

Prețurile mașinilor Volvo variază între 30.000 de euro pentru varianta de 129 CP a lui XC40 și 82.000 euro pentru versiunea hibridă a lui XC60, cu 405 CP.

Modelul electric XC40 Recharge P8 promite o autonomie de peste 400 km și costă 60.000 de euro. Este produs în Belgia, la uzina Ghent.

Volvo a vândut în UE 290.000 de mașini anul trecut, după ce 2019 fusese cel mai bun an din istoria companiei, cu 338.000. În ultimii 27 de ani Volvo a vândut în mod constant peste 200.000 de mașini/an, iar cel mai slab an din ultimul deceniu a fost 2013, cu 230.000 de mașini.

- Advertisment -

Cele mai populare

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Ce vreme îi așteaptă pe sătmăreni în perioada următoare

Vremea va rămâne închisă, cu șanse de precipitații, și în weekend și pe parcursul săptămânii viitoare. Temperaturile vor începe și ele să...

Regina Elisabeta le răspunde lui Meghan și Harry

Regina Elisabeta a II-a s-a declarat întristată de dificultățile prin care au trecut Meghan Markle și prințul Harry. Cei doi au vorbit...

Comentarii recente