sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăsusVouchere cadou, doar să nu crești porci

Vouchere cadou, doar să nu crești porci

Guvernul spune ca oferă astfel sprijin micilor crescători de porci. Aceștia vor primi tichete, în valoare de 200 de euro fiecare, pentru o perioadă de 5 ani, pentru a renunța la creșterea animalelor din cauza restricțiilor impuse pentru stoparea pestei porcine. 

Voucherele vor fi emise de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în sprijinul micilor crescători care se văd nevoiți să renunțe la creșterea porcilor în gospodărie din cauza focarelor de pestă porcină africană. În prezent, propunerea se află în stadiul de inițiativă legislativă, depusă în Parlament de către Florian-Emil Dumitru, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, potrivit Agrointel, citat de dcnews.ro.

Deputatul spune că propunerea legislativă are scopul de a completa Legea Porcului, oferind sprijin micilor crescători înregistrați în Registrul Agricol care vor să renunțe la creșterea porcilor din cauza restricțiilor impuse de pesta porcină și care se află în proximitatea unor ferme comerciale de creștere a porcilor, la o distanță de până la 10 km.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente