29.8 C
New York City
duminică, iulie 3, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareVreme caniculară în toată țara

Vreme caniculară în toată țara

canicula-lugoj-cod-rosu-canicula

Vremea în acest weekend va fi caniculară în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi care vor ajunge și la 36 de grade Celsius în zona de sud.

Astăzi vremea va continua să se încălzească ușor și va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării, izolat caniculară după-amiaza în Lunca Dunării. Va crește și disconfortul termic, iar în sudul țării, pe arii restrânse, indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 35 de grade. Cerul va fi variabil, dar cu unele înnorări după-amiaza, în Carpații Occidentali și în Dobrogea, unde, cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va avea unele intensificări în sudul Banatului și pe crestele montane

În Capitală, vremea va fi deosebit de caldă, iar după-amiaza indicele temperatură-umezeală va putea atinge pragul critic de 80. Maxima zilei va fi de 33…34 de grade

La munte vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va avea unele intensificări pe creste. La amiază vor fi 23 grade la Păltiniș, 24 la Predeal, 21 la Semenic, 22 la Sinaia, 25 la Arieseni si 18 pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

La mare, vremea va fi predominant însorită. Temperatura continua să crească. Maxime vor fi cuprinse între 28 și 30 de grade, iar temperatura apei mării va fi cuprinsă între 26 și 28 de grade. Vântul va avea unele intensificãri peste zi.

Vreme însorită și în încălzire în regiunile intracarpatice. Doar după amiaza în Carpații Occidentali, izolat va ploua în aversă. Vântul se intensifică în sudul Banatului.

În sud, vremea continuă să se încălzească, maximele, cuprinse intre 30 și 34 de grade, chiar 35 in Lunca Dunării determină accentuarea disconfortului termic; indicele temperatura–umezeala va atinge pragul critic de 80. Nicio șansă de plaoie, practic.

În Dobrogea, este posibil ca după amiaza, izolat să fie averse și descăracri electrice. Dar cald este și aici, 32-34 de grade la amiaza in partea continentala si 29-30 de grade pe litoral.

Și în Moldova mai crește temperatura, între 30 și 33 de grade la amiaza și soare aproape toată ziua fara nici o speranta de ploaie.

VREMEA SÂMBĂTĂ

Sâmbătă, vremea se va menține deosebit de caldă, local caniculară în sudul țării, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime trec de 30 de grade în aproape toată țara iar în Lunca Dunării trec de 35 de grade (36 la Giurgiu). Spre seară se vor semnala averse și descărcări electrice, local în Banat și Crișana și izolat în Maramureș și Transilvania. Vor fi condiții de grindină.

În București, caniculă după-amiaza, când și indicele temperatură – umezeală va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. La amiaza, 34-35 de grade.

VREMEA DUMINICĂ

Duminică, în sudul și sud-estul țării, vremea se va menține deosebit de caldă, local caniculară după-amiaza, când temperatura va ajunge la 35-36 de grade (36 la Giurgiu) iar disconfortul termic va fi ridicat. În restul țării (vest, centru, nord) valorile termice vor scădea, maximele pornesc de la 25 de grade la Suceava, 26 la Cluj Napoca si nu mai trec de 30 de grade, valori în apropierea mediilor multianuale. Vor fi averse, descărcări electrice, vânt, poate și grindina, doar pe arii restrinse, indeosebi la munte, in Transilvania si Oltenia.

În București, temperatura încă mai crește, 19-21 de grade la amiază și in jur de 34-36 de grade la amiaza.

TENDINȚĂ

Vineri și sâmbătă, nuanțele de roșu deasupra țării noastre se accentuează, ceea ce înseamnă transport sporit de mase de aer cald dinspre sud și, în consecință, o încălzire a vremii. Aria de caniculă, redusă vineri, se extinde în weekend în sudul și sud-estul țării, când maximele locale vor fi de 35-36 de grade. Totuși, duminică, în partea de nord-vest a țării începe un proces de răcorire a vremii care aduce regimul termic în limite normale, în vestul, centrul și nordul țării, iar de luni și în restul teritoriului. Schimbarea înseamnă și ploi, însă acestea vor ocoli sudul și sud-estul țării.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente