joi, mai 30, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareVremea se menține constantă în următoarea perioadă

Vremea se menține constantă în următoarea perioadă

În Banat, în prima săptămână, regimul termic nu va avea variații semnificative, astfel încât temperaturile diurne se vor situa, în medie, în jurul a 12 grade, iar cele nocturne se vor încadra, în general, între un grad și 3 grade. În intervalul 18 — 20 martie valorile de temperatură vor crește spre o medie de 15 — 16 grade ziua și aproximativ 5 grade noaptea, valori în jurul cărora se vor menține până pe 24 martie. În ultimele zile ale prognozei, se va manifesta o tendință de ușoară răcire, iar mediile termice vor scădea cu două-trei grade. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză și, din nou, în intervalul 19 — 25 martie.

Pentru zona Crișanei, între 13 și 17 martie, media regională a temperaturilor diurne se va menține relativ constantă, în jurul unei valori de 11 grade. Ulterior, regimul termic va marca o creștere, iar media maximelor va fi de 14 — 15 grade în intervalul 18 — 23 martie, pentru ca, în ultimele zile ale celor două săptămâni de prognoză, să scadă din nou spre aproximativ 12 grade. Temperaturile nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, caracterizată printr-o medie de zero — un grad, până pe 18 martie, apoi vor crește spre aproximativ 4 grade în intervalul 20 — 24 martie și la finalul intervalului de prognoză vor scădea ușor, cu unu — două grade. În prima săptămână a intervalului de prognoză, doar la început va ploua slab, după care probabilitatea pentru precipitații va deveni redusă. În a doua săptămână se vor semnala zilnic ploi pe arii relativ extinse.

În Transilvania, în primele 4 — 5 zile ale intervalului de prognoză, valorile termice se vor menține relativ constante, atât ziua, cât și noaptea și se vor situa în jurul unor medii de 9 grade la temperaturile maxime și zero grade la cele minime. Între 18 și 22 martie vremea se va încălzi ușor, iar media temperaturilor diurne va atinge 15 grade, pentru ca ulterior, până la finalul celor două săptămâni, să scadă din nou spre 10 grade. În ceea ce privește temperaturile nocturne, acestea se vor situa între—4 și—2 grade în perioada 17 — 19 martie, iar apoi vor crește ușor, spre medii de zero — două grade, ce se vor menține până la sfârșitul intervalului de prognoză. Vor fi precipitații slabe, pe arii restrânse, între 12 și 16 martie, dar după data de 19 martie acestea se vor semnala zilnic, la nivel local, iar cantitățile de apă pot fi, izolat, moderate.

Prognoza de specialitate relevă că, în Maramureș, în primele patru zile ale prognozei, regimul termic se va menține constant și se va caracteriza prin valori medii la scara întregii regiuni de 9 — 10 grade ziua și între—1 și un grad Celsius, noaptea. Ulterior, o ușoară încălzire a vremii va determina creșterea mediilor termice spre 14 grade la temperaturile maxime și 4 grade la temperaturile minime, pe 22 — 23 martie. În ultimele zile de prognoză, valorile termice vor scădea cu până la 3 grade și se vor înregistra medii de 11, respectiv un grad Celsius. Vor fi precipitații în fiecare zi a intervalului 19 — 25 martie, iar pe 19 și 22 martie acestea se vor semnala pe arii mai extinse și pot fi moderate cantitativ. În restul intervalului, probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

– See more at: https://www.realitatea.net/veste-proasta-de-le-meteorologi-cum-va-fi-vmea-in-urmatoareale-doua-saptamani_2041876.html#sthash.vVHrj6Q1.dpuf

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente