joi, mai 30, 2024
AcasăsusDe ce e bine să renunți la pâine

De ce e bine să renunți la pâine

Pierdere inexplicabilă în greutate, carență de fier și dureri abdominale sunt câteva dintre simptomele intoleranței la gluten, o proteină care se găsește în boabele de grâu, orz și secară și dă consistență pâinii, supelor și sosurilor.

odată apărută nu mai dispare niciodată.

Cele mai frecvente simptome ale intoleranței la gluten includ:

– diareee cronică

– pierde inexplicabilă în greutate

– balonare

– dureri abdominale

– deficiență de fier, acid folic sau vitamina B12

Potrivit unui studiu publicat în Annals of Internal Medicin, persoanele care au celiachie și nu evită glutenul au un risc crescut de limfom.

Limfomul este o formă de cancer care afectează sistemul circulator limfatic ce face parte din mecanismul natural de apărare al organismului. Acesta este constituit dintr-o rețea de mici canale, vasele limfatice, prin ­care circulă anticorpii, celulele care distrug virusurile și bacteriile. În cazul apariției limfomului, are loc o înmulțire exagerată a limfocitelor (care alcătuiesc limfa), care se acumulează atât la nivelul ganglio­nilor, cât și la nivelul unor organe.

Permis si interzis in celiachie

Sunt permise urmatoarele alimente si cereale: hrisca, orez, porumb, cartofi, fasole, soia, mei, faina din nuci.
Urmatoarele ingrediente pot avea derivate de cereale interzise: sirop de orez brun, colorant caramel, dextrina derivata din porumb si grau, faina de cereale, malt sau aroma de malt, amidon alimentar modificat, arome naturale si artificiale, sos de soia.

– See more at: https://www.realitatea.net/trei-simptome-prin-care-organismul-te-avertizeaza-ca-ar-trebui-sa-renun-i-la-paine_2041940.html#sthash.n9UBDWsF.dpuf

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente