joi, februarie 29, 2024
AcasăsusVremea se schimbă radical

Vremea se schimbă radical

După zilele cu temperaturi mai ridicate decât este normal pentru această perioadă, meteorologii anunță „o răcire semnificativă în toată țara”.

Vremea se schimbă radical începând de astăzi, 4 decembrie, iar mai multe județe sunt vizate până la ora 14.00 de o alertă meteo de vânt puternic.

În prezent, județele Mamamureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Buzău, Bacău, Neamț și Suceava se află sub avertizare meteo de cod galben de vânt.

Ce avertizări meteo sunt acum în vigoare.

„În intervalul menționat, în Carpații Orientali, vântul va avea intensificări cu viteze de 60…80 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m vor fi rafale de 90…110 km/h.”
„Începând de luni, vom consemna o răcire semnificativă în toată țara, mai accentuată în regiunile intracarpatice, acolo unde maximele nu vor mai depăși 5-6 grade Celsius iar minimele vor fi unele preponderent negative, spre -11 grade în zonele depresionare, până la cel mult 1-2 grade în zona litoralului”, a spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În a doua parte a săptămânii viitoare, frigul se întoarce. Un nou episod de ploi și ninsori lovește România. În Capitală, valorile termice vor scădea faţă de ziua anterioară, astfel cã temperatura maximă va fi de 11-12 grade, iar cea minimă de 0-2 grade. Cerul va fi noros şi temporar va ploua slab, iar vântul va sufla în general moderat.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente