Acasă Locale Internationale Zece minute să plângi...

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile nu mai pot jeli.

Un deces cauzat de un caz suspect de COVID-19 este considerat risc biologic, iar ștampila D3 de pe documentele bărbatului în vârstă de 79 de ani înseamnă că, înainte ca dricul să ajungă, groparii au fost nevoiți să îmbrace echipamentul complet de protecție personală – mănuși groase de cauciuc, mască N95 și un costum alb din plastic, cu glugă.

Pentru familie ,ca pentru mulți alții de pe glob,au doar 10 minute pentru a-și lua rămas bun.

În Brazilia, priveghiurile pot fi evenimente impresionante, în care sicriul este deschis, iar particpanții îl îmbrățișează pe defunct.

De la sosirea noului coronavirus în Brazilia, înmormântările au fost scurte. Multe dintre victimele din São Paulo, unde sunt majoritatea cazurilor și a deceselor din țară, sunt trimise la Cimitirul Vila Formosa, considerat cel mai mare din America Latină, având 750.000 de metri pătrați. Peste 1,5 milioane de oameni sunt îngropați în cadrul complexului format din două părți și fondat în mai 1949.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente