Acasă Economico-social Locale sm Adrian Cozma despre principiile bunei guvernări locale

Adrian Cozma despre principiile bunei guvernări locale

Fiecare comunitate funcţionează în baza unor principii de guvernare, iar aplicarea corectă şi eficientă a acestora pot asigura o bună dezvoltare comunităţii în ansamblul ei. De calitatea guvernării locale depinde calitatea vieții de zi cu zi a oamenilor – siguranța cetățenilor, mediul în care se pot dezvolta, bucuria de a trăi într-o comunitate. Trăim într-un context în care putem afla în timp real cum rezolvă ceilalți o problemă sau alta. Avem acces la modele de bună guvernare locala din țările europene dar și din țară. Avem ghiduri de bune practice, trăim într-un context în care fiecare om e parte a unei echipe, chiar dacă el este un foarte bun gospodar. Totodată societatea de astăzi este complex şi relaţia dintre guvernarea ţării şi cea locală este indisolubilă.

Am demonstrat activ că suntem aproape de oameni, că le înţelegem problemele şi avem oameni pregătiţi pentru a rezolva problemele.

Comunităţile trebuie să fie mult mai dinamice prin implicarea tuturor celor care sunt angrenaţi în actul administrativ şi prin dezbateri permanente cu cetățenii. Creşterea serviciilor publice şi buna relaţie cu cetăţeanul au stat la baza funcționării unor administraţii eficiente care în ultimii ani au cunoscut o dezvoltare sustenabilă.

Toate domeniile sunt importante: Avem nevoie de o educaţie bună,  de servicii de sănătate si sociale performante, de evenimente culturale, siguranţă pe străzi, mișcare sportivă. Trebuie să dezvoltăm turismul și patrimoniul istoric, să avem grijă de mediu și zonele agrement, să transparentizăm administrația, să avem o bună relaţie cu cetăţeanul, cu minoritățile și societatea civilă.

Avem de realizat proiecte de infrastructură pentru a ne dezvolta și pentru a cream ai multe oportunități. Tinerii trebuie să aibă aces la resurse și la o competiție corectă în viața social-economică și în cea publică.

Viitorul e al inovației și al dezvoltării sustenabile și durabile. Noile generații trebuie stimulate să rămână aici, acasă și să-și construiască un viitor. România de mâine poate fi una cu multe oportunități pentru noi toți. Important e ca fiecare să fie la locul lui și fiecare să aibă șansa de a contribui la realizarea proiectului pentru țară și pentru noi toți.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente