Acasă Locale Stiri Satu Mare Zeci de codreni au jucat "Danțu la Șură"

Zeci de codreni au jucat „Danțu la Șură”

dantu la sura

Marți, 14 aprilie, a doua zi de Paște, la Soconzel a avut loc tradiționala manifestare folclorică Danțu’ la șură.Evenimentul s-a aflat la cea de-a 6-a ediție și a fost organizat de Consiliul Județean și Centrul de Creație Satu Mare.

Acest obicei a fost reînviat în urmă cu 3 ani și pe vremuri el era organizat în toate satele codrului, în a doua zi de Paște, când la casa unui gospodar se organiza un danț la care era invitată întreaga suflare a satului.

Obiceiul se mai păstreaza doar la Soconzel și este foarte apreciat de săteni, care dupa ce încing câteva danțuri, sunt cinstiți cu pălincă, bucate tradiționale, vin și cozonaci.

Gosposarul în grija căruia cade organizarea danțului trebuie să se bucure de un mare respect din partea consătenilor, iar pentru el este o onoare deosebită să fie ales pentru a pune la punct toate detaliile acestei manifestări folclorice.

Oaspeții au fost invitați la dans de către fetele din localitate, iar oficialitățile au demonstrat că știu să bată pașii codrenești, descurcăndu-se onorabil atât la dansul bătrânesc cât și la danțul mare.

Frumoasele cântece codrenești au răsunat în întreg satul, intregînd în mod armonios atmosfera celei mai mari sărbători creștine a românilor.

dantu la sura (7) dantu la sura (6) dantu la sura (5) dantu la sura (2) dantu la sura (1) DANTU LA SURA

- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente