duminică, mai 26, 2024
AcasăLocaleNationaleZeci de copii folosiți la protestele din capitală. Părinții riscă amenzi drastice

Zeci de copii folosiți la protestele din capitală. Părinții riscă amenzi drastice

La Autoritatea Națională pentru Protecția Copiilor au fost formulate numeroase reclamații anonime cu privire la prezența copiilor la protestele din Piața Victoriei, în care se făcea trimitere la un articol de lege care interzice implicarea minorilor în astfel de manifestații publice.

În luna februarie, Autoritatea Națională pentru Protecția Copiilor a primit câteva zeci de sesizări, cele mai multe anonime, cu privire la prezența minorilor la acțiunile de protest din fața Palatului Victoria.

Conform unor surse din cadrul instituției, în București au fost înregistrate 23 de astfel de sesizări, una singură fiind semnată și asumată, toate celelalte fiind anonime.

Aceste reclamații fac referire la Legea 272/2004, articolul 27, aliniat 4, care precizează ,,copiii nu pot fi folosiți sau expuși de către parinți, reprezentanți legali, alte persoane responsabile de creșterea și îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituții publice sau private, în scopul de a obține avantaje personale/instituționale sau de a influența deciziile autorităților publice”.

Potrivit acestei legi, dacă se constată încălcarea articolului 27, părintele sau tutorele minorului riscă o amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente