marți, ianuarie 31, 2023
AcasăEconomico-socialSocialZeci de sancțiuni aplicate de comisarii Gărzii de Mediu Satu Mare

Zeci de sancțiuni aplicate de comisarii Gărzii de Mediu Satu Mare

În luna noiembrie 2022, Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu, a efectuat un număr total de 94 de acțiuni de inspecţie și control, din care 14 inspecții planificate la obiective care fac obiectul legislației privind emisiile industriale și pentru verificarea gestionării deșeurilor de către operatori economici și unități administrativ-teritoriale din județ, precum și 80 de inspecții neplanificate, după cum urmează:

– 2 inspecţii pentru verificarea modului de respectare a condiţiilor impuse în actele de reglementare

– 1 control în urma autosesizării Gărzii Naționale de Mediu

– 10 inspecţii pentru rezolvarea unor reclamaţii,

– 26 inspecţii dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu

– 2 inspectii pentru verificarea modului de realizare a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare

– 39 inspecții cu alte autoritati

În urma acestor controale, au fost aplicate 20 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 208.300 lei. S-a aplicat o sancțiune complementară de sistare a activității la un obiectiv care funcționa fără autorizație integrată de mediu.

În toate situațiile, pe lângă acțiunile coercitive amintite, comisarii au stabilit măsuri cu termen pentru remedierea deficiențelor constatate.

Principalele acțiuni de inspecție au vizat verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deseurilor și a gradului de atingere a obiectivelor de reciclare pentru anul 2021.

De asemenea au fost efectuate acțiuni de verificare la PTF Petea în colaborare cu Poliția de Frontieră, privind legalitatea transferului de deșeuri, precum și cu OPC Satu Mare. Acțiunile tematice dispuse de către Comisariatul General s-au derulat la nivelul operatorilor care efectuază activități de exploatare a resurselor minerale din județ.

Sursa: Garda de Mediu Satu Mare

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente