miercuri, iunie 19, 2024
AcasăMeteoZile caniculare la Satu Mare. Miercuri temperaturile ating 39 de grade Celsius

Zile caniculare la Satu Mare. Miercuri temperaturile ating 39 de grade Celsius

Locuitorii județului Satu Mare vor avea parte de câteva zile caniculare. În cursul zilei de azi temperatura va ajunge până la 37 de grade, iar în timpul nopții minimele nu vor coborî sub 19 grade.

Disconfortul termic va fi unul accentuat, iar indicele temperatură – umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități.

”În perioada 23 – 25 iunie un val de căldură va cuprinde treptat toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat. Miercuri (23 iunie), va fi caniculă în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, iar joi și vineri (24 și 25 iunie) în toate regiunile. Maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade (nopți tropicale)” transmite ANM.

Miercuri, 23 iunie, Satu Mare intră sub Cod Portocaliu de caniculă

În cursul zilei de miercuri, temperaturile maxime vor atinge 39 de grade Celsius, iar în timpul nopții minimele nu vor coborî sub 22 de grade.

”În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfortul termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade, iar în cursul nopții nu vor coborî, în general, sub 22…25 de grade.

Notă: Joi și vineri (24 și 25 iunie), disconfortul termic se va accentua și în Oltenia, Maramureș și cea mai mare parte a Transilvaniei” mai transmite ANM.

Evitați aglomerația și expunerea la soare în orele critice, iar dacă aveți rude în vârstă care locuiesc singure, asigurați-vă că stau în case și se hidratează corect. Totodată nu utați și de animalele de companie ori din gospodărie. Asigurați-vă că au apă suficientă și sunt ferite de soare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente