sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocaleInternationaleZi de doliu național pe 2 septembrie pentru românii decedați în cutremurul...

Zi de doliu național pe 2 septembrie pentru românii decedați în cutremurul din Italia

doliu_national_660x400_31797200

Guvernul a declarat 2 septembrie ca zi de doliu național pentru românii decedați în cutremurul din Italia, a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Un număr de 11 români au murit în cutremurul din Italia. Trupurile neînsuflețite a 7 români au fost aduse marți în țară, iar un al optulea va ajunge joi.

Pentru ceilalți români care au murit în seism, rudele au optat pentru înmormântarea în Italia.

În ziua de doliu național, toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale au obligația arborării drapelului României în bernă. Drapelul României în bernă se mai arborează la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ de orice grad, instituțiilor de cultură și misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, precum și în aeroporturi, porturi, gări și autogări, ca pavilion pe navele de orice fel și pe alte ambarcațiuni ce navighează sub pavilion românesc. Aceeași obligație revine și persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reședință. Totodată, posturile naționale de radio și televiziune, precum și instituțiile de cultură își vor adapta programul în mod corespunzător.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente