miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareZiua Limbilor marcată la Satu Mare

Ziua Limbilor marcată la Satu Mare

Miercuri,  26 septembrie, Ziua Europeană a Limbilor a fost marcată printr-o serie de activități realizate de elevii claselor IX c, XI a, XI b și XII A de la Colegiul Tehnic „UNIO – Traian Vuia”, sub îndrumarea profesorilor catedrei de Limbă și comunicare.

În deschiderea activității directorul Vlaicu Popescu le-a vorbit elevilor despre importanța cunoașterii a cât mai multor limbi moderne și despre accesul la cultură prin această cunoaștere.

Programul a cuprins prezentări power-point privind semnificația Zilei Europene a Limbilor, prezentările mapelor- album “ Poduri din Paris” și “Monumente din Paris”, realizate de elevi, recitări și cântece în limbile franceză, engleză, română și maghiară. Activitatea s-a încheiat cu un concurs de mitologie nordică în cadrul căruia echipele au descifrat numele unor personaje semnificative precum și o străveche zicală din înțelepciunea populară scandinavă, toate acestea fiind în scriere runică. Elevii participanți au fost felicitați pentru implicare, iar premianții concursului au fost după cum urmează:

-locul I- elevii Miu Petre și Szeremi Laurențiu, XII A
-locul II- elevii Oszpalszki Martin și Oszpalszki Maximilian, XII A
-locul III- elevii Tira Sebastian și Răfan Claudiu, XI A.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente