marți, februarie 27, 2024
AcasăreportajeZiua Poliției Române a fost celebrată la Satu Mare de sute de...

Ziua Poliției Române a fost celebrată la Satu Mare de sute de copii

Ziua Poliției Române a fost celebrată la Satu Mare, vineri 24 martie 2023, de sute de copii, preșcolari și elevi.

Piața 25 Octombrie din municipiul Satu Mare a fost luată cu asalt de copiii curioși să vadă îndeaproape tehnica polițiștilor sătmăreni ori să se urce în autospecialele poliției, totul într-o zi frumoasă de primăvară, pe o vreme superbă care a înlesnit întreaga activitate.

Îmbrăcați la patru ace, în frumoasele uniforme, polițiștii sătmăreni i-au primit pe cei mici cu zâmbetul pe buze, bucuroși să le arate tehnica din dotare dar și să le explice în ce constă meseria de polițist și care este rolul poliției în societate.

Evenimentul a fost deschis publicului începând cu ora 10.00, iar așa cum au și promis, organizatorii au pregătit pentru vizitatori lucruri interesante de văzut și de învățat. Printre cele mai interesante atracții s-au numărat autospeciale de intervenție. Copiii s-au urcat în autospeciale și au testat, evident, semnalele acustice și viziuale – ”sirenele”și girofarurile.

O altă mare atracție a fost reprezentată de laboratorul criminalistic și tehnica de amprentare. Micuții au putut să afle astfel puțin din ceea ce reprezintă o investigație criminală, încercând chiar un mod de colectare al probelor – amprentarea.

Micii vizitatori au fost învățați cu acest prilej, s-au le-au fost testate cunoștințele de circulație, pe care ei le au deja. Împreună cu polițiștii copilașii și-au reamintit care sunt obligațiile ce le revin în calitate de pietoni, când să traverseze zebra, care sunt culorile semaforului și ce semnifică ele.

Un alt punct de interes a fost reprezentat de întâlnirea cu câinii de serviciu care sunt antrenați special pentru a ajuta polițiștii în misiunile lor.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente