Acasă Locale Stiri Satu Mare Ziua Poliției Române sărbătorită și la Satu Mare

Ziua Poliției Române sărbătorită și la Satu Mare

politia  (2)

Cea de-a 193-a aniversare a Poliței Române din data de 25 martie 2015 este sărbătorită în aceste zile la Satu Mare printr-o serie de manifestări organizate de Inspectoratul de Poliție Județean.

Astfel, luni, 23 martie 2015 la sediul Poliției Județene, de pe strada Mihai Viteazul,  din municipiul Satu Mare, polițiștii au fost gazde pentru copiii veniți în număr mare cu doamnele educatoare sau învățătoare, într-o zi a Porților Deschise. Cu această ocazie copii de la Grădinițele 14 Mai, Guliver, dar și de la Școala Gimnazială Grigore Moisil, s-au familiarizat cu tehnica din dotarea Poliției.

Mașinile și motocicletele polițiștilor rutieri, laboratorul criminalistic, dar și tehnica luptătorilor de la Serviciul de Acțiuni Speciale au prezentat mare interes pentru micii participanți. Copiii au aflat cum funcționează un radar, cum sunt identificați infractorii cu ajutorul urmelor recoltate de criminaliști cu trusa specială, dar și eforturile pe care trebuie să le facă un luptător de elită din rândul Poliției Române și care sunt misiunile specifice acestei categorii de polițiști.

         Întâlnirile cu cei mici au fost susținute de polițiști din cadrul formațiunilor rutiere, de prevenire, criminalistice și de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, care și-au arătat disponibilitatea de a răspunde numeroaselor curiozități ale copiilor legate de meseria de polițist.

         Copii au plecat de la această activitate nu doar cu numeroase amintiri fotografice ci și cu un bagaj sporit de cunoștințe în materie de circulație rutieră, primind, totodată, pliante informative cu recomandări pentru părinți.

         O manifestare asemănătoare va avea loc pentru publicul larg miercuri, 25 martie, chiar de Ziua Poliției, în Piața 25 Octombrie din Satu Mare, începând cu ora 11, unde sunt invitați toți cei care sunt interesați de activitatea Poliției sătmărene.

politia  (1) politia  (2) politia  (3) politia  (4)

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente