Acasă Locale Stiri Satu Mare „Ziua Ștafetei- Acum decid eu” marcată la Colegiul Național „Doamna Stanca”

„Ziua Ștafetei- Acum decid eu” marcată la Colegiul Național „Doamna Stanca”

În perioada 18-21 noiembrie 2014 la Colegiul Național „Doamna Stanca”  s-a derulat Proiectul Național „Ziua Ștafetei- Acum decid eu” inițiat de Fundația „Terre des hommes”, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.

Scopul proiectului a fost  acela de a  marca Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, prin asigurarea unui cadru pentru exercitarea dreptului la participare al elevilor la deciziile importante  din viața lor și a comunității în care trăiesc.

În acest sens, un grup de 20 de elevi, coordonați de doamnele profesoare Adina Ciupac și Anișoara Irime, cu sprijinul conducerii colegiului, au fost inițiați de mentorii lor în tainele meseriei pentru care vor opta în viitor, și anume: make-up artist, profesor, medic de familie, medic stomatolog, judecător, informatician, asistent social, avocat, designer vestimentar, cofetar, medic veterinar, medic legist, arhitect, asistent medical, jandarm, criminalist, artist plastic.

Elevii participanți nu au fost doar simpli observatori, ei  au avut ocazia să acționeze, în mod autentic, în meseria aleasă și să ia decizii în mod real, în locul adulților.

Mulțumim mentorilor implicați în proiect, specialiști din domeniile menționate mai sus, care au acceptat pe bază de voluntariat, să  predea „ștafeta”, pentru o zi, în profesiile alese de elevi:

Karpacs Brigita – profesor de engleză la Colegiul Național „Doamna Stanca”, Cioltean Mariana – medic de familie, Doboș Attila – informatician, Acs Melisa– asistent social, Pop Ioana– avocat, Ionuț Neamț– judecător, Blaga Daniela– cofetar, Decebal Mihai– medic stomatolog, Laura Aștelean– arhitect, comisar șef Sasu Dan, Bunea Viorel – criminalist, Camelia Lucuț, col. Brad Lorand, plt. Suciu Bogdan– jandarm, Marița Odette– make-up artist, Ioana Călin– designer vestimentar, Susa Ioan– medic veterinar, Scripor Lola-artist plastic , Ursei Adela– asistent medical, Danciu Nicolae– medic legist, Datcu Oana-medic stomatolog.

- Advertisment -

Cele mai populare

Remedii naturiste pentru un sistem imunitar de fier.

Principala armă pe care o avem în lupta cu răceala, tusea si gripa este propriul nostru sistem imunitar și suntem sfătuiți deseori...

Luptă pentru viață la doar doi ani.Ajutorul tău,poate schimba viața ei.

Ines s-a născut prematur, la 24 -25 săptămâni de sarcină, având la naștere o greutate de doar 480 grame. Medicii au declarat-o...

Amenzi pentru nepurtarea măștii în exterior.Sunt neconstituționale!

Avocat Diana Ivanovici-Șoșoacă: Hotararea nr. 856 din 14 octombrie 2020-privind prelungirea stării de alertă, care face trimitere la Legea...

Cel mai mare cost al poluării este înregistrat în București

România înregistrează cel mai mare cost mediu al poluării pentru sănătate din Europa, cu 30% peste media europeană, iar Bucureștiul este orașul...

Comentarii recente