vineri, mai 24, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareZiua Ungariei marcată la Carei

Ziua Ungariei marcată la Carei

Ziua națională a Ungariei a fost marcată la Carei printr-o expoziție de fotografie. Evenimentul face parte din proiectul „Zile naționale ale țărilor U.E.” inițiat în luna februarie a acestui an de către reprezentanții Direcției de Cultură a municipiului Carei.

Proiectul constă în organizarea de evenimente culturale cu ocazia Zilei Naționale a fiecărui stat membru al U.E. Astfel în ziua sărbătoririi zilei statului respectiv are loc o expoziție de fotografie despre țară, cultură, tradiție, înfățișarea unui crâmpei din tradițiile și obiceiurile statului, precum și arborarea drapelului național timp de o zi în Sala Cavalerilor a Castelului Karolyi.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Ungariei la data de 20 august, Direcția de Cultură a municipiului Carei a realizat o expoziție de fotografie care cuprinde 17 imagini despre oameni, obiceiuri, peisaje și clădiri din Ungaria.

Potrivit comunicatului Directiei de Cultura,expoziția se găsește în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Carei și poate fi vizitată timp de o săptămână.

Seara,de la ora 20,00,primarul Kovacs Eugen,directori de departamente si funcționari de la primăria Carei,invitati,au asistat la sărbătorirea zilei Ungariei,organizată de uniunea tinerilor maghiari.

Despre greutățile nașterii statului maghiar dar și despre perspective,pentru a le feri de neuitare,a vorbit  Romat Sandor,angajat  la Muzeul Municipal Carei.

Tineri careieni au prezentat o piesa de teatru despre regele Stefan al Ungariei iar la final a fost intonat  Imnul Ungariei.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente