29.8 C
New York City
joi, mai 19, 2022
AcasăSportInternational100 de sportivi din 14 țări, se întrec în weekend la Satu...

100 de sportivi din 14 țări, se întrec în weekend la Satu Mare

Satu Mare găzduieşte la acest final de săptămână unul dintre cele mai puternice concursuri de scrimă din România. În perioada 12-13 februarie, oraşul de pe râul Someş va primi peste 100 de floretişti din 14 ţări, pentru o nouă etapă a Circuitului European pentru cadeţi.

Întrecerea va avea loc la Sala de Scrimă „Alexandru Csipler”, iar primele asalturi vor avea loc sâmbătă, de la ora 9.00, respectiv în sala de sport a Colegiului Național ,,Ioan Slavici”.

„Școala de scrimă din Satu Mare are o mare tradiție, o școală care a dat sportului mondial mari campioni. Și prin această competiție susținem scrima sătmăreană, punem astfel Satu Mare pe harta sportului Mondial. Scrima sătmăreană are o istorie glorioasă, un prezent de succes şi are şi viitor. Vă asigur că vom dezvolta acest sport, să aducă noi victorii şi recunoaştere pentru Satu Mare”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Începând din 2015, la inițiativa organizatorilor, Cupa Satu Mare la feminin se numește și Memorial „Ecaterina Stahl”.

Organizator principal al evenimentului este Primăria Municipiului Satu Mare împreună cu Federaţia Română de Scrimă, Clubul Sportiv Municipal Satu Mare și CS Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente