Acasă Locale 18.400 pachete cu ţigări descoperite la frontiera cu Ucraina

18.400 pachete cu ţigări descoperite la frontiera cu Ucraina

IMG_4856Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit, în ultimele 24 de ore, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control, 18.400 pachete ţigări de provenienţă ucraineană şi R. Moldova, în valoare de peste 159.000 de lei. În urma celor constatate, doi cetăţeni ucraineni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, un autoturism a fost indisponibilizat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. Ieri, 9 mai 2013, în jurul orei 22.00, lucrători din cadrul  Sectorului PF Rădăuţi, aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, au oprit în trafic pe raza localităţii Siret, un microbuz marca Renault Trafic.

La volanul autoturismului se afla cetăţeanul ucrainean M. Volodymyr în vârsta de 36 ani, iar în calitate de pasager soţia acestuia M. Iuliana, tot cetăţean ucrainean în vârsta de 32 de ani. Existând suspiciuni că aceştia transportă ţigări, poliţiştii  de frontieră au luat măsura conducerii persoanelor şi autoturismului la sediul SPF Rădăuţi în vederea efectuării unui control amănunţit. Astfel, a fost descoperită ascunsă într-un perete dublu de pe partea stângă a microbuzului, cantitatea de 400 pachete cu ţigări.

Ţigările, marca Winston cu timbru Republica Moldova, în valoare de 4.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanelor în cauza  li s-aIMG_6477 întocmit lucrare penala sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Totodată, microbuzul Renault Trafic în valoare de 5.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul SPF Rădăuţi, în vederea continuării cercetărilor, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş, jud. Satu Mare, au descoperit, în zona de frontieră, pe direcţia localităţii Moişeni, 36 de colete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Lucrătorii SPF Negresti au procedat la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice pentru identificarea persoanelor implicate, totodată fiind informate autoritățile de frontiera ucrainene, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În urma inventarierii coletelor, s-a dovedit că acestea conţin 18.000 pachete de ţigări, marca Jin Ling, în valoare de peste 155.000 de lei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, evaziune fiscală şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente