marți, iunie 6, 2023
AcasăEconomico-socialLocale sm20 de pompieri angrenați într-o intervenție pe râul Someș

20 de pompieri angrenați într-o intervenție pe râul Someș

Miercuri, 18 ianuarie 2023, pompierii sătmăreni au desfășurat un exercițiu de amploare pe râul Someș, care a avut ca scop verificarea modului de acțiune al salvatorilor, în cazul unei situații de înec.

Potrivit exercițiului, un apel la numărul 112 anunță existența unei persoane rămase blocată pe o bucată de gheață, care s-a rupt în urma traversării acesteia a râului Someș. Victima se află pe sub podul tehnologic, în partea de N-V al Municipiului Satu Mare la ieșirea dinspre Drumul Careiului.


Este alertat Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare, care intervine cu 20 de cadre militare, 1 Autospecială de primă intervenție și comandă, o barcă pneumatică și o ambulanță SMURD tip B2.


După efectuarea recunoaşterii se constată faptul că victima este conștientă și cooperantă, acționându-se concomitent din două direcții: un echipaj de alpiniști coboară de pe podul tehnologic la victimă iar un alt echipaj se îndreaptă cu barca pneumatică către aceștia.
Primul echipaj care ajunge la victimă întreprinde toate măsurile necesare extragerii și salvării acesteia din râul Someș sub directa coordonare a comenzii Detașamentului de Pompieri Satu Mare.

Victima este predată în siguranță echipajului medical, care ulterior evaluării și monitărizării acesteia, o transportă la Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare.


Scenariul exerciţiului cu forţe şi mijloace în teren are ca scop antrenarea structurilor de intervenție în gestionarea situațiilor de urgență generate de posibil înec în râul Someș. Astfel a fost verificat modul de acțiune a structurilor implicate în intervenție la producerea unor astfel de situații de urgență şi îmbunătăţirea conţinutului planului de intervenție, pe baza concluziilor desprinse.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente