marți, mai 28, 2024
Acasăsus20 de premianți la „Anul Editorial Sătmărean”

20 de premianți la „Anul Editorial Sătmărean”

Sub egida Consiliului Județean Satu Mare, Biblioteca Județeană a organizat cea de a XVIII-a ediție a evenimentului Anul editorial sătmărean.

Manifestarea culturală s-a derulat, vineri 21 aprilie 2017, în Sala de lectură ”Gheorghe Bulgăr” a Bibliotecii Județene Satu Mare.

20 de diplome și premii
Deschiderea oficială a fost însoțită de expoziția de prezentare a publicațiilor apărute în cursul anului 2016, urmată de festivitatea de decernare a diplomelor pentru cele mai reușite scrieri sub aspect literar, cultural, științific și informațional.

Producția editorială sătmăreană a anului 2016 însumează 239 de documente (159 cărți tipărite; 45 publicații periodice, 5 documente audio-vizuale și 30 de periodice electronice disponibile online) și este, sub aspect cantitativ, sub valorile înregistrate în anul precedent. Comisia de jurizare, constituită din scriitori și oameni de cultură, directori de instituții de cultură, reprezentanți ai autorității finanțatoare – Consiliul Județean Satu Mare – și specialiști din bibliotecă, au decis acordarea unui număr de 20 de diplome și premii ce vor reveni celor mai merituoși reprezentanți ai scrisului sătmărean.

Componența comisiei de jurizare a fost următoarea: dr. Imola Kiss, reprezentanta Direcției pentru Cultură și Patrimoniu Național a Județului Satu Mare; Loredana Știrbu, scriitor și consultant artistic în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare; prof. Gheorghe Gheorghiade, scriitor și fost director al Bibliotecii Județene Satu Mare în perioada 1992-1996; Felician Pop, scriitor, gazetar și manager al Muzeului Județean Satu Mare; Kereskenyi Alexandru, consilier județean și membru în Comisia pentru învățământ, activități socio-culturale, culte, sport și tineret; Bianca Ciceo, șefa Serviciului dezvoltare, evidență și prelucrare informatizată a colecțiilor, și Veres István, șef birou la Secția de împrumut pentru adulți, gazetar și traducător.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente