Acasă Cosul cu vipere Coș cu VIP-ere - Jale la școala de șoferi

Coș cu VIP-ere – Jale la școala de șoferi

Una din școlile de șoferi sătmărene a luat-o în ultima vreme un pic pe arătură, uitând că mașinile ar trebui de regulă, să circule pe drumurile publice.
Sediul acestei vestite școli se află undeva, pe drumul Botizului iar cursanții flămânzi ori însetați, mai pot să ia o gustare, o măslină sau chiar una mică.
Un tânăr imprudent – zicem că este imprudent pentru că este riscant să faci școala acolo la ăia, și o să vedeți de ce – s-a înscris cu câteva luni în urmă la celebra școală de șoferi pentru obținerea categoriei C – E, pentru remorcă.
Ușor de zis, ușor de înscris dar foarte greu de urmat cursurile. Omul nostru a tot fost purtat vreo cinci luni cu zăhărelul, fiind amânat pe varii motive: camionul este stricat (aici măcar au avut dreptate!), instructorul este plecat sau nu se potrivește zodia barmanului cu cea a patronului, etc. etc.
În cel din urmă, lucrurile s-au rezolvat în sensul că tânărul cursant a făcut trei ore de condus și apoi băgat în examen.
Aici însă lucrurile s-au blocat și la propriu și la figurat, asta pentru că în timpul examenului de conducere, instructorul a frânat dar nu a apăsat ambreiajul, așa că frumusețe de camion a rămas fix blocat în intersecție, pentru că defect fiind, nu a mai pornit.
Pornit rău a fost polițistul examinator care bineînțeles că nu l-a trecut pe cursant.
Între timp, dosarul cursantului a expirat și dacă mai vrea o tură va trebui să o ia de la capăt, cu toate episoadele de mai sus.
Nu știm cine conduce școala asta de șoferi dar este din ce în ce mai clar în ce direcție merge!

- Advertisment -

Cele mai populare

Adrian Albu și-a dat azi demisia de la conducerea PNL Satu Mare

Se anunță noi începuturi pentru PNL Satu Mare. Adrian Albu și-a dat demisia din funcția de președinte al Organizației Județene PNL....

Primul liceu din județ care se închide

Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” din Turț a adoptat scenariul roșu, în urma multiplelor cazuri de COVID 19 confirmate pe raza comunei. Astfel,...

Muzeul din aer liber al Branului este la un pas de închidere

Muzeul Satului Brănean și-ar putea închide în curând porțile, după ce a pierdut două treimi din teren într-un proces deschis de ginerele...

Harry Brauner și sătmărenii

Printre folcloriștii care s-au aplecat asupra folclorului sătmărean se numără și Harry Brauner. Născut la 24 februarie 1908 la Piatra Neamț într-o...

Comentarii recente