29.8 C
New York City
sâmbătă, august 13, 2022
AcasăLocaleExpoziție internațională de câini în acest sfârșit de săptămână la Satu Mare...

Expoziție internațională de câini în acest sfârșit de săptămână la Satu Mare

Sâmbătă și duminică, în Piața Rex, a avut loc, a 37-a ediție International Dog Show, eveniment cu tradiție în Satu Mare, organizat de Asociația Chinologică Română, filiala Satu Mare.

2.228 de câini din peste 160 de rase din 24 de țări au participat la competiția națională CAC, precum și la competiția internațională CACIB. În prima zi de concurs au intrat în competiție 760 de câini, aceștia fiind arbitrați de 13 arbitri internaționali din România, Ungaria, Austria, Germania, Ucraina, Rusia, Italia și Serbia.

Sâmbătă, au avut loc competițiile Best in Show, atât pentru CAC cât și pentru CACIB, la concurs fiind înscrise toate rasele câștigătoare pe categoriile lor.

Astfel, pentru concursul național CAC, Junior Best in Show a fost declarat Ciobănescul Australian iar Best in Show CAC a fost declarat un minunat exemplar de Bichon Maltez.

În prima zi a International Dog Show s-au desfășurat mai multe concursuri cum ar fi: Best Handler, câștigat de o tânără cu un Bichon Maltez, competiția “Cel mai frumos ciobănesc românesc” a fost câștigată de Ciobănescul Românesc Carpatin, Concursul Perechilor a fost câștigat de o pereche de Cocker American, iar concursul pe grupuri de creștere a fost atribuit unui Bullmastiff.

Rasele de câini câștigătoare în Best in Show CACIB, pe grupe, au fost: Grupa1 – Bobtail, Grupa 2 – Terra Nova, Grupa 3 – Amstaff, Grupa 4 – Teckel Standard cu păr sârmos, Grupa 5 – Akita Japoneză, Grupa 6 – Beagle, Grupa 7 – Setter Irlandez, Grupa 8 – Cocker American, Grupa 9 – Spaniel Tibetan, Grupa 10 – Irish Wolfhound.

Categoria Best in Show Baby a fost câștigată de Ciobănescul Mioritic, Best in Show Puppy a fost câștigată de un Mops, Best in Show Junior a fost câștigată de un exemplar din rasa Teckel Standard cu păr sârmos, iar titlul de Best in Show Veteran a fost atribuit unui Schnauzer pitic sare și piper.

Titlul de Best in Show CACIB de astăzi a fost câștigat de un câine din rasa Bobtail, rasă cunoscută sătmărenilor din edițiile anterioare ale International Dog Show, câștigând la Satu Mare de două ori titlul de Best CACIB.

Dumincă a avut loc premierea celor mai frumoși câini. Pe podium au urcat mulți câini, juriului i-a fost destul de greu să aleagă dintre atâtea exemplare frumoase.

În acest an premiul cel mare a fost câștigat de un exemplar din rasa Terra Nova.

IMG_4164

GALERIE FOTO – 160 de rase la „International Dog Show”

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente