miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareNoi acțiuni pentru preveniriea consumului de droguri

Noi acțiuni pentru preveniriea consumului de droguri

IMAG1259

Din dorința de a avea elevi mai bine informați și mai pregătiți să facă față tentațiilor legate de consumul de droguri, polițiști, specialiști în prevenirea antidrog, dar și specialiști în educație susțin numeroase activități în această perioadă adresate elevilor și cadrelor didactice.
Astfel, miercuri,17 martie 2015, o echipă formată din reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, ai Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog, ai Centrului Județean de Resurse și asistență Educațională și ai Inspectoratului Școlar, a ajuns la Liceul Tehnologic Anghel Saligny din comuna Turț.
Peste 240 de elevi au participat la cele 6 întâlniri organizate și susținute de specialiștii în prevenirea antidrog și peste 20 de cadre didactice au fost prezente la o întâlnire dedicată abordării optime a acestei probleme. Elevii au aflat cum acționează diferite droguri asupra organismului uman, dar și care sunt strategiile de marketing folosite de dealeri pentru a vinde o marfă pe care, cu toții o știm periculoasă.
Miturile legate de consumul de alcool și droguri au fost, de asemenea, surmontate de specialiștii prezenți, care au dorit să le arate tinerilor adevăratele efecte imediate dar și consecințele potențiale în viitor pe care consumul unor astfel de substanțe le implică. Legătura dintre consumul de alcool sau droguri și diverse infracțiuni a fost unul din subiectele abordate de reprezentanții Poliției.
Orice viciu presupune un cost material care, adeseori, în cazul consumatorilor de droguri nu poate fi susținut pe termen lung din resursele familiei, împingând consumatorul spre acțiuni penale, de la infracțiuni de trafic de droguri, prostituție până la furturi și tâlhării. Violențele de orice fel dar și infracțiunile la regimul circulației sunt, de asemenea, frecvente în rândul celor care consumă alcool și droguri.

Activități de amploare cu tematică antidrog s-au desfășurat și la Colegiul Național Ioan Slavici din Satu Mare, în data de 18 martie 2015.
Peste 180 de elevi din clasele a X-a și a XI-a au fost prezenți la întâlnirile cu specialiștii organizate pe parcursul întregii zile. Elevii s-au dovedit receptivi la subiectul drogurilor, cunoștințele lor privitoare la aceste substanțe fiind completate de specialiștii prezenți cu informații actuale, pertinente, astfel încât alegerile lor să fie făcute conștient.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente