luni, iunie 17, 2024
Acasăsus4 cesti de cafea pe zi duc la moarte prematura

4 cesti de cafea pe zi duc la moarte prematura

Cercetătorii avertizează că persoanele care consumă zilnic minim patru cești de cafea riscă să trăiască mai puțin.

Aceștia au descoprit că peste 28 de cești de cafea consumate pe săptămână cresc cu 50 la sută șansele de moarte prematură în rândul persoanelor tinere. În mod surprinzător, adulții cu vârsta de peste 55 de ani care consumă cafea în cantități mari nu prezintă acest risc.

Studiul american implică 43.727 de indivizi, cu vârste cuprinse între 20 și 87 de ani. Cercetătorii bănuiesc că consumul excesiv de cafea ar putea afecta metabolismul organismului, astfel eliminând benficiile deja cunoscute ale licorii.

Persoanele cu o „dependență genetică de cafea” pot fi victimele acestor efecte negative, precizează specialiștii.

Studiul de față este în contradicție cu alte cercetări anterioer,e care relevă că consumul moderat de cafea echivalează cu o viață lungă, iar participanții care consumă cafea în cantități mari sunt, de obicei, și fumători.

Femeile care beau mai mult de patru cești de cafea pe zi au de două ori mai multe șanse să moară din orice cauză, în comparație cu cele care nu consumă cafea deloc, notează Mayo Clinic Proceedings.

Cercetătorul Steven Blair, de la University of South Carolina, a declarat, citat de „Daily Mail”: „În mod semnificativ, rezultatele nu au demonstrat nicio asociere între consumul de cafea și o mortalitate în rândul persoanelor înaintate în vârstă”.

Cafeaua conține un mix complex de chimicale care poate acționa ca o sabie cu două tăișuri, putând avea efecte bune sau rele asupra sănătății.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente