Acasă sus 4 cesti de cafea pe zi duc la moarte prematura

4 cesti de cafea pe zi duc la moarte prematura

Cercetătorii avertizează că persoanele care consumă zilnic minim patru cești de cafea riscă să trăiască mai puțin.

Aceștia au descoprit că peste 28 de cești de cafea consumate pe săptămână cresc cu 50 la sută șansele de moarte prematură în rândul persoanelor tinere. În mod surprinzător, adulții cu vârsta de peste 55 de ani care consumă cafea în cantități mari nu prezintă acest risc.

Studiul american implică 43.727 de indivizi, cu vârste cuprinse între 20 și 87 de ani. Cercetătorii bănuiesc că consumul excesiv de cafea ar putea afecta metabolismul organismului, astfel eliminând benficiile deja cunoscute ale licorii.

Persoanele cu o „dependență genetică de cafea” pot fi victimele acestor efecte negative, precizează specialiștii.

Studiul de față este în contradicție cu alte cercetări anterioer,e care relevă că consumul moderat de cafea echivalează cu o viață lungă, iar participanții care consumă cafea în cantități mari sunt, de obicei, și fumători.

Femeile care beau mai mult de patru cești de cafea pe zi au de două ori mai multe șanse să moară din orice cauză, în comparație cu cele care nu consumă cafea deloc, notează Mayo Clinic Proceedings.

Cercetătorul Steven Blair, de la University of South Carolina, a declarat, citat de „Daily Mail”: „În mod semnificativ, rezultatele nu au demonstrat nicio asociere între consumul de cafea și o mortalitate în rândul persoanelor înaintate în vârstă”.

Cafeaua conține un mix complex de chimicale care poate acționa ca o sabie cu două tăișuri, putând avea efecte bune sau rele asupra sănătății.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dragoste dincolo de moarte,in politica

Mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus, după închiderea urnelor, la mormântul lui Ion Aliman, primarul PSD care a primit cele mai...

Imunitatea la copii,toamna

Imunitatea se dezvoltă în timp, prin urmare, cu cât suntem mai expuși factorilor de mediu, cu atât sistemul nostru imunitar se dezvoltă...

Kereskenyi Gabor câștigă încă un mandat la primărie

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a câştigat detaşat alegerile locale de duminică, cu peste 18.000 de voturi, fiind urmat de candidatul...

România tratată cu dispreț.De ce?!

Uniunea Europeană dă încă o dată dovadă că România este considerată o țară de mâna a III-a, o piață de desfacere și...

Comentarii recente