sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăDivertisment8 “ucigași” ai dezvoltării noastre mentale

8 “ucigași” ai dezvoltării noastre mentale

8b0ee59f847d6688f53f0c83b3fcc11b_XL1. Declaratia “Acest lucru este plictisitor”

Aceasta fraza ucide curiozitatea care este una dintre cele mai importante stimulente al interesului cognitiv. Ceea ce azi pare inutil, maine ar putea deveni o usa deschisa pentru noi oportunitati.

2. Monotonia consumului de informatii

De exemplu, citirea acelorasi bloguri, forumuri, aceeasi autori, vizionarea acelorasi programe, comunicarea cu aceiasi oameni, etc. Mariti cercul de interese, nu stagnati.

3. Gasirea cailor usoare

Nu ne place sa ne deranjam – pacat. Situatiile complexe necesita atentie maxima, prin urmare, exista posibilitatea de a dezvolta capacitatile creierului.

4. Lipsa de ambitie

Daca va convingeti ca „am obtinut cele mai bune rezultate”, dezvoltarea se va opri automat. Evitati aceasta capcana a gandirii. Mergeti mai departe, dorind mai mult.

5. Lipsa de intrebari

De indata ce va opriti din a intreba “de ce”, sunteti in pericol de a cadea intr-o rutina. Intreabati, „de ce” si „pentru ce”. Cel care se supune imprudent circumstantelor, mai devreme sau mai tarziu, devine limitat.

6. Lipsa de rezistenta

Nu este bine sa fiti inconjurat de oameni care sunt de acord cu dumneavoastra intotdeauna. Aceasta atmosfera poate fi utila pentru stima de sine si linistea sufleteasca, dar nu si pentru dezvoltarea mentala. Intr-o disputa se naste adevarul, iar varietatea de contradictii nu va lasa sa va plictisiti.

7. Refuzul la pretentii

Se intampla ca suferind o nereusesita, sa nu va permiteti sa visati la mai mult. Treceti peste frica, pentru ca altfel esecul va ramane cu dumneavoastra. Dorintele mici reprezinta victorii mici, ele nu aduc satisfactii.

8. Lipsa idolilor

Deseori nu putem determina pentru propria persoana scara noastra de imbunatatire. Este usor de facut, concentrandu-va asupra altor persoane. Cineva citeste mult, cineva este erudit, cineva este captivat de idei – aproape in fiecare persoana putem gasi o caracteristica speciala, care este demna de respectat si la care se poate aspira.

nuaisacrezi.ro

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente