vineri, aprilie 26, 2024
AcasăEducatie&CulturaConcert simfonic și dezvelire placă comemorativă, omagiu adus maestrului dr.Rudolf Fatyol

Concert simfonic și dezvelire placă comemorativă, omagiu adus maestrului dr.Rudolf Fatyol

Maestrul dr.Rudolf Fátyol va avea o placă comemorativă în holul Filarmonicii „Dinu Lipatti” Satu Mare. În acest an violonistul ar fi împlinit 65 de ani.

Momentul comemorativ va fi urmat de un concert simfonic in memoriam. Dirijorul concertului va fi maestrul Adrian Petrescu, iar ca solistă ne va onora violonista Amira Abouzahra.

„Asociația Culturală „Rudolf Fátyol” în parteneriat cu Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu” vă invită cu drag joi, 5 mai 2022, începând cu ora 18.00, în holul Filarmonicii „Dinu Lipatti” să participați la dezvelirea plachetei comemorative dedicată violonistului Dr. Rudolf Fátyol.

Lucrarea a fost realizată de sculptorul sătmărean Radu Ciobanu la inițiativa Asociației Culturale „Rudolf Fátyol” cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare și a Centrului Cultural „G. M. Zamfirescu”.

Prin acest eveniment organizatorii doresc să aducă un omagiu artistului Rudolf Fátyol care anul acesta ar fi împlinit 65 de ani. Dr. Rudolf Fátyol a promovat peste tot în lume muzica și cultura românească, dar nu a uitat niciodată să revină la Satu Mare unde a avut o bogată activitate artistică de peste 35 de ani, și una managerială de aproape 29 de ani.

Momentul comemorativ va fi urmat de un Concert Simfonic „In Memoriam Rudolf Fátyol” organizat de Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” începând cu ora 18.30 în sala Filarmonicii.

Dirijorul concertului va fi maestrul Adrian Petrescu, iar ca solistă ne va onora violonista Amira Abouzahra”, transmite Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente