vineri, mai 24, 2024
AcasăLocaleFOTO: Ziua Veteranilor de Război marcată la Satu Mare

FOTO: Ziua Veteranilor de Război marcată la Satu Mare

La Satu Mare a fost marcată Ziua Veteranilor de Război, printr-o serie de manifestări care au debutat cu ceremonialul religios și depunerea de coroane în curtea Cimitirului Eroilor din municipiul Satu Mare.

A urmat apoi un simpozion omagial și un spectacol pus în scenă de elevii Școlii de Arte Satu Mare.

Anul acesta se împlinesc 81 de ani de la intrarea României în cel de-Al Doilea Război Mondial, un conflict în care România a înregistrat peste 900.000 de morți, răniți, dispăruți, prizonieri și invalizi, din care aproximativ 92.000 de militari decedați.

În momentul de față, numărul veteranilor de război pe care îi mai avem printre noi a scăzut la 1748. Ziua Veteranilor de Război se sărbătoreşte, în fiecare an, la 29 aprilie și a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007.

O zi în care trebuie să ne amintim că pământul românesc e udat cu mult sânge și a fost apărat cu multe sacrificii. Generațiile care au apărat România îşi vor vedea visul împlinit dacă vom construi o ţară liberă şi prosperă.România a plătit scump pentru onoarea de a fi român şi le mulţumim tuturor celor care au apărat ţara. Vom transmite și generațiilor viitoare că onoarea, demnitatea și curajul sunt valorile pe care această patrie le moștenește de la ostașii săi.Punem eroii înaintea noastră și Ţara înaintea tuturor”, a transmis deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma.

„În semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României, am depus o coroană de flori la monumentul ridicat în cinstea lor, situat în incinta Cimitirului Eroilor.Recunoștință și veșnică pomenire Eroilor noștri!”, este mesajul vicepreședintelui CJSM, Cristia Valer Beșeni.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente