marți, aprilie 30, 2024
AcasăsusSătmărenii protestează joi în fața Spitalului Județean Satu Mare

Sătmărenii protestează joi în fața Spitalului Județean Satu Mare

Joi, 26 ianuarie 2023, se anunță mare protest în fața Unității Primiri Urgențe – UPU a Spitalului Județean Satu Mare. Sătmărenii protestează în memoria Ștefaniei, eleva de doar 15 ani care a decedat în cursul săptămânii trecute, la scurt timp după ce a ajuns în UPU. Scopul protestului este de a obliga autoritățile să ia măsuri și să îl demită pe medicul R.P. cel care a s-a ocupat de Ștefania și de alți zeci, poate sute de pacienți, având un comportament inuman.

„În memoria Ștefaniei și al altor oameni umiliți și batjocoriți (…) Începând de joi, 26.01, ora 18.00, ne adunăm în număr cât mai mare în fata Spitalului Județean pentru demisia (…) și vom merge câte zile este nevoie, ca să ne audă toată țara. Vrem un spital sigur! Distribuie și tu cât mai multor oameni”, este anunțul care circulă pe Facebook și prin care sătmărenii și toți cei care au avut de suferit din cauza acestui medic, sunt invitați să se alăture acțiunii.

În urma decesului fiicei lor, părinții Ștefaniei își pun mari semne de întrebare față de modul în care a fost tratată fiica lor în ultimele ei ore de viață.

Între timp, pe internet, circulă un mesaj al unui cadru medical de la Spitalul Județean Satu Mare care face afirmații grave la adresa medicului amintit: ”Este total lipsit de compasiune, impertinent și obraznic. Ceea ce este cu adevărat grav este atitudinea de torționar față de pacienții aflați în nevoie și suferință”, scrie sub protecția anonimatului medicul respectiv.

“Am văzut anunțul despre protestul împotriva celor care nu ar avea ce căuta în sistemul medical. Cred că este punctual, despre Pop Raul . De-alungul anilor, rar mi-a fost dat să văd un om mai lipsit de cele mai elementare calități umane ca și el. Este total lipsit de compasiune, impertinent și obraznic. Ceea ce este cu adevărat grav este atitudinea de torționar față de pacienții aflați în nevoie și suferință. Recurge la tot felul de umilințe de la cele verbale până la cele fizice împotriva pacienților. Este brutal și agresiv fizic atunci când consulta. Îi face mare placere să dezbrace femeile și să le lase dezbrăcate în văzul tuturor. Sunt atâtea lucruri de spus încât nu aș termina până mâine. Nu știu de ce este tolerat de către conducerea spitalului. Relația cu personalul medical este una de victimă-călău. Ori de câte ori s-a adus la cunoștință celor din conducere, nu s-a rezolvat nimic. Este șovin și disprețuitor cu colegii de etnie rroma, și nu numai. De-altfel a avut și un proces cu un coleg rrom pe care l-a umilit. În general cam asta ar fi”.

Conducerea Spitalului își exprimă solidaritatea față de familia Ștefaniei și anunță o anchetă amplă, cazul fiind adus inclusiv în atenția Colegiului Medicilor.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente