sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăLocaleA început aglomerația în vămile de pe raza județului Satu Mare

A început aglomerația în vămile de pe raza județului Satu Mare

A început aglomerația în vămile situate pe raza județului Satu Mare, semn că perioada concediilor a debutat, la fel și vacanța mare. În conseciță, în Petea și Urziceni s-a înregistrat primul weekend din această vară cu trafic serios.

Punctul de Trecere a Frontierei Petea a fost cel mai aglomerat, aici, în intervalul 17 – 19 iunie a.c., 11.665 persoane au ieșit din țară iar 10.720 de cetățeni au intrat în România.

Trafic intens s-a înregistrat și în PTF Urziceni, mai ales pe sensul de ieșire din România. Pe aici au ieșit din țară 6.140 persoane și au intrat 3.015.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației continuă să aplice măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ. De asemenea, este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. În funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se creează fluxuri suplimentare de control.

În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă.

Recomandări:

Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line, ce poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

FOTO: Arhivă

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente