luni, iunie 24, 2024
AcasăsusAstăzi, are loc a VIII-a ediție a concusrului "RECITATIO"

Astăzi, are loc a VIII-a ediție a concusrului „RECITATIO”

Vineri, 21 martie 2014, ora 16:00 în frumoasa locație a Filarmonicii „Dinu Lipatti” Județul Satu Mare prin instituțiile subordonate Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale și Biblioteca Județeană Satu Mare cu sprijinul Asociației Scriitorilor de Nord-Vest vă invită la Recitatio, concursul de recitări din lirica poeților sătmăreni. Anul acesta are loc cea de a VIII-a ediție, una care se anunță la fel de impresionantă ca și cele anterioare.

Recitatio a apărut în urmă cu șapte ani

În urmă cu șapte ani la inițiativa scriitorilor: Felician Pop, Robert Laszlo, Vasile Rus și Aurel Pop s-a luat hotărârea de a organiza o acțiune prin care să se aducă în atenția publicului sătmărean, creația poeților sătmăreni. În acest sens s-a organizat concursul de recitări din lirica poeților sătmăreni „RECITATIO”, aflat în acest an la cea de-a VIII-a ediție. An de an participarea elevilor din școlile municipiului și județului Satu Mare a fost în centrul atenției atât în rândul dascălilor dar mai ales al elevilor.  Numărul acestora de fiecare dată a crescut atât numeric dar mai ales din punct de vedere al interpretării de către elevi a creațiilor poeților sătmăreni.

În fiecare an manifestarea a fost  mediatizată  prin afișe, invitații, prin spațiul virtual (internet), fapt realizat și în acest an. Juriul format din personalități de specialitate au „cântărit” prestația fiecărui concurent, răsplătit prin premii constând în diplome, bani și cărți ale scriitorilor sătmăreni.

Recitatio este susținut de oficialitățile și artiștii locali

La fiecare ediție am fost onorați de prezența oficialităților județene și municipale. De fiecare dată în cadrul manifestării și-au adus contribuția artiști locali (folk, muzică clasică, muzică populară) contribuind astfel la buna desfășurare a manifestării.

An de an am acumulat experiență privind buna desfășurare a acestui concurs. Mediatizarea acestuia pe plan local (presă, televiziunile locale și presa on-line) contribuie la cunoașterea activității scriitoricești din județul nostru. În acest sens manifestarea de fiecare dată și-a atins grupul țintă.

Ediția din 2014

Vă adresăm cu căldură invitația de a fi alături de liceenii sătmăreni care se vor întrece vineri în recitările poeziilor preferate ale autorilor sătmăreni. Momentele muzicale din cadrul concursului vor fi asigurate de George Negrea, Raluca Dumitru care vor interpreta muzică folk și de grupul ”Românașul” cu un recital de muzică populară.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente