Acasă Locale Acțiune preventivă în cartierul Micro 14, în cadrul campaniei „Nu-ți scăpa casa...

Acțiune preventivă în cartierul Micro 14, în cadrul campaniei „Nu-ți scăpa casa din ochi!”

DSC_1894În cadrul campaniei de prevenire a furturilor din locuințe „Nu-ți scăpa casa din ochi!” inițiată de Poliția Română, polițiștii de proximitate și de prevenire sătmăreni au organizat marți, 11 iunie a.c., o nouă acțiune preventivă, a cincea activitate de acest gen desfășurată în municipiul Satu Mare de la începutul campaniei și până în prezent.

De această dată scrisorile cu mesaje preventive distribuite cetățenilor au ajuns la proprietarii a peste 500 de apartamente din cartierul Micro 14. Cei 5 polițiști care au participat la acțiune  au purtat discuții cu cetățenii găsiți acasă, în special cu cei care locuiesc la parter sau la etajul 1, recomandându-le să închidă geamurile și balcoanele pe timpul nopții sau atunci când nu pot supraveghea încăperea respectivă, precum și ușile de la intrare, chiar dacă sunt persoane  în locuință.

Polițiștii au observat cu această ocazie un comportament destul de precaut al proprietarilor vis-a-vis deDSC_1900 propriile locuințe, dintre aspectele pozitive amintim: montarea gratiilor la parter, verificarea persoanelor care sună la interfon, existența ușilor de înaltă siguranță, relații de bună vecinătate între cetățeni, factori care au influențat dinamica furturilor din locuințe în acest cartier, în sensul scăderii acestora în ultima perioadă.

Acțiuni similare se desfășoară în această perioadă în toate orașele din județ, distribuirea scrisorilor către cetățenii de la blocuri fiind urmată în luna iulie  de organizarea de către polițiști a unor întâlniri cu grupuri țintă și distribuirea unor broșuri informative.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente