vineri, septembrie 29, 2023
AcasăsusAcțiuni de prevenira a abuzurilor sexuale asupra minorilor

Acțiuni de prevenira a abuzurilor sexuale asupra minorilor

Proiectul partenerial dedicat prevenirii abuzurilor sexuale asupra minorilor continuă în aceste zile prin activități preventive cu elevii școlilor din mai multe comune ale județului.

Astfel, joi, 20 martie 2014, echipa mixtă a proiectului formată din comisar de poliție Simona Săndulescu, Sabo Erhardt și Andrea Demeter, inițiatori de proiect s-a aflat în rândul elevilor de gimnaziu de la Școala Generală din Odoreu.

Întâlnirea a fost una foarte interactivă, după vizionarea spoturilor de campanie și a materialelor informative, elevii având ocazia de a-și exprima opiniile prin implicare în jocuri de rol. Aceste activități au fost concepute, pe de o parte, pentru a-i conștientiza pe elevi de riscurile la care se expun interacționând direct sau virtual cu persoane necunoscute ori persoane care manifestă față de ei un interes sexual chiar apropiați sau membrii ai familiei fiind, iar pe de altă parte au urmărit să stimuleze reactivitatea acestora față de astfel de fapte, fiind îndemnați să spună când li se întâmplă lor sau celor din jurul lor abuzuri de orice natură.

Activitatea la care au participat peste 90 de elevi și 5 cadre didactice s-a dovedit a fi un succes, elevii implicându-se afectiv și efectiv în discuțiile care au avut loc, dovedind interes pentru subiectul abordat.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente