luni, iunie 17, 2024
AcasăsusAtenție la arderea miriștilor, sancțiuni drastice

Atenție la arderea miriștilor, sancțiuni drastice

Primarul municipiului Satu Mare, dr. Coica Costel Dorel împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență anunță:

„Având în vedere că în ultima perioadă pe raza municipiului Satu Mare s-au produs multe arderi necontrolate respectiv incendii de vegetație uscată și resturi vegetale pe suprafețe mari care pun în primejdie viața și gospodăriile cetățenilor, atragem atenția locuitorilor cu privire la măsurile de prevenire a incendiilor pe timpul acțiunilor de ardere a miriștilor, gunoaielor, deșeurilor, a altor materiale combustibile, precum și a vegetației uscate:

arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum și stingerea jarului după terminarea activității;

arderea miriștilor se face numai după luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii;

arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, deșeurilor și a miriștilor seexecută numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil serviciul privat/voluntar pentru situații de urgență.

Conform prevederilor H.G.R. nr. 537/2007: arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile, fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, se sancționează cu amendă de la 1000 la 2500 lei, iar conform prevederilor O.G. nr. 195/2005 modificată și aprobată prin Legea nr.265/2006 privind protecția mediului: „miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă nu pot fi arse fără acceptul autorității de mediu. Vinovații vor fi sancționați cu amenzi de la 3.000 la 6.000 lei, persoanele fizice, iar persoanele juridice, cu amenzi de la 25.000 la 50.000 lei”

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente