sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocaleAmendă de 6.000 lei, pentru nerespectarea normelor de siguranță la un târg...

Amendă de 6.000 lei, pentru nerespectarea normelor de siguranță la un târg de animale

TARG-DE-ANIMALEInspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare au realizat în perioada 24.05.2013  –  30.05.2013, un număr de 83 acțiuni de control la unități și gospodăriile populației. Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat o amendă contravenționale în valoare de totală de 6.000 lei, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în ceea ce privește întreținerea târgului de animale.

Au fost verificate: depozite alimentare, unități de alimentație publică, cantine, unități de vânzare cu amănuntul, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non-animală, unități de procesare carne, unități procesare lapte.

În cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: existența documentului de înregistrare, respectarea condițiilor generale de igienă, originea materiilor prime și existența documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea și eliminarea subproduselor, existența echipamentelor de protecție. Aceste acțiuni întreprinse de către inspectorii D.S.V.S.A. Satu Mare vor continua și în perioada următoare, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și a animalelor, a preveni difuzarea bolilor transmisibile și a reduce riscul de apariție a toxiinfecțiilor alimentare.

În această perioadă medicii veterinari cu practică liberă efectuează inspecții în exploatații de animale conform Programului Strategic pe anul 2013, cu această proprietarii de animale sunt rugați să acorde tot sprijinul în aceste acțiuni.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente