Acasă Locale Amendă de 6.000 lei, pentru nerespectarea normelor de siguranță la un târg...

Amendă de 6.000 lei, pentru nerespectarea normelor de siguranță la un târg de animale

TARG-DE-ANIMALEInspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare au realizat în perioada 24.05.2013  –  30.05.2013, un număr de 83 acțiuni de control la unități și gospodăriile populației. Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat o amendă contravenționale în valoare de totală de 6.000 lei, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în ceea ce privește întreținerea târgului de animale.

Au fost verificate: depozite alimentare, unități de alimentație publică, cantine, unități de vânzare cu amănuntul, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non-animală, unități de procesare carne, unități procesare lapte.

În cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: existența documentului de înregistrare, respectarea condițiilor generale de igienă, originea materiilor prime și existența documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea și eliminarea subproduselor, existența echipamentelor de protecție. Aceste acțiuni întreprinse de către inspectorii D.S.V.S.A. Satu Mare vor continua și în perioada următoare, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și a animalelor, a preveni difuzarea bolilor transmisibile și a reduce riscul de apariție a toxiinfecțiilor alimentare.

În această perioadă medicii veterinari cu practică liberă efectuează inspecții în exploatații de animale conform Programului Strategic pe anul 2013, cu această proprietarii de animale sunt rugați să acorde tot sprijinul în aceste acțiuni.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente