joi, februarie 29, 2024
AcasăsusActivitate de prevenire a abuzurilor sexuale asupra minorilor

Activitate de prevenire a abuzurilor sexuale asupra minorilor

Campania de prevenire a abuzurilor sexuale lansată la data de 17 ianuarie este în plină desfășurare în aceste zile.

Astfel, sâmbătă, 1 martie, a fost organizată o activitate de prevenire cu elevii de gimnaziu, în cadrul Programului Educațional Loga Dance School, program aflat la a 24-a ediție. De această dată tema adusă în discuție, abuzurile sexuale,  a fost una sensibilă, dar bine primită de publicul foarte tânăr al acestui program, elevii dovedind interes și o nevoie acută de informare pe un subiect pe care adulții, adeseori, evită să îl abordeze în discuțiile cu ei.

Cei 300 de elevi care au umplut și de această dată sala de dans, veniți să se distreze, dar și să să se informeze, au aflat de la reprezentanta Poliției, inspector Hrihorișan Felicia, despre motivul care a stat la baza inițierii campaniei, pornită în urma tragicului eveniment al cărui victimă a fost Dragoș Vivien, în vârstă de 10 ani, sugerând, totodată factorii care au favorizat producerea abuzului respectiv, urmat de uciderea fetiței. În continuarea discuțiilor pornite de la acest caz concret, Andreea Demeter, una dintre inițiatoarele proiectului Mijloace de informare șe prevenire a abuzurilor sexuale cu minori, le-a prezentat copiilor un material din care au aflat o serie de informații interesante: cine sunt considerați a fi minorii, ce sunt abuzurile sexuale, care sunt minorii expuși riscurilor de a fi abuzați, ce trebuie să facă dacă au suferit un abuz sexual ori cunosc persoane aflate în această situație. Au fost prezentate și spoturile campaniei, copiii fiind invitați, totodată, să viziteze pagina oficială de Facebook a campaniei, Stop Pedofiliei în Satu Mare, unde pot afla mai multe informații despre acest subiect, dar pot adresa și întrebări echipei de campanie, formată din inițiatoarele de proiect, dar și din reprezentanți ai unor instituții publice. Copiii au aplaudat, la propriu, această inițiativă, dovedind receptivitate ridicată față de subiectul abordat. În finalul întâlnirii elevii au putut lăsa mesaje scrise organizatorilor întâlnirii și au avut posibilitatea de a transmite informații pe această temă și părinților sau altor copii, prin fluturașii distribuiți tuturor celor prezenți.

Un alt subiect abordat în cadrul serii de către reprezentanta Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog, doamna inspector Pușa Beatrix Câmpan, a fost legat de consumul de droguri, în speță de canabis și riscurile asociate acestui consum.

3 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente