Acasă sus Elevii Liceului Sportiv au fost gazdele jandarmilor sătmăreni

Elevii Liceului Sportiv au fost gazdele jandarmilor sătmăreni

Elevii claselor a XI-a și a XII-a din cadrul Liceului cu Program Sportiv Satu Mare însoțiți de profesorul diriginte Codrean Codruța au fost gazdele jandarmilor sătmăreni, desfășurând împreună activitați preventiv informative în cadrul campaniei „Jandarmeria pe înțelesul tuturor!”.

Plutonierul Oros Florentin, din cadrul compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale,  a prezentat și explicat pe înțelesul tinerilor  misiunile pe care Jandarmeria le îndeplinește pentru siguranța și în folosul cetățenilor.

Apoi discuțiile au continuat cu aspecte legate de violența în sport,  teme preferate de sportivii Liceului, în calitate de sportivi, dar  și de suporteri.

După prezentarea aspectelor teoretice, oamenii legii au urmărit atragerea audienței spre dialog și expunerea propriei păreri cu privire la violență  și la modul în care trebuie să acționeze în caz de violență. Elevii au avut multe de spus legat de acest subiect.

Tinerii au fost provocați să identifice acte și forme de violență în jurul lor, acasă, la școală, pe drumul spre școală, în cercurile de prieteni, pe net sau la televizor.

Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să stea departe de fenomenul violenței, iar dacă sunt martori sau chiar sunt implicați în violență, cum trebuie să acționeze imediat.

Tinerii sportivi au primit materiale informative din partea jandarmilor, au vizionat filmulețe de prezentare a misiunilor Jandarmeriei.

Întâlnirea jandarmilor cu elevii s-a dovedit a fi benefică, gazdele reînnoind reprezentanților Jandarmeriei, invitația pentru o nouă activitate.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cazinoul din Constanța monument Art Nouveau

Cazinoul din Constanța, un monument Art Nouveau și un simbol al orașului, cu o istorie zbuciumată, primește o nouă viață.

Florin Iordache ar putea fi numit șef la Consiliul Legislativ.

Controversatul deputat PSD și fostul ministru al Justiției - Florin Iordache ar putea candida pentru postul de șef al Consiliului Legislativ. Parlamentul...

Donald Trump:Ne-am săturat de Coronavirus

Preşedintele american Donald Trump l-a atacat pe doctorul Anthony Fauci, expertul principal în boli infecţioase al guvernului SUA, în timpul unei convorbiri...

București intra în scenariul Roșu

Bucureștiul este vizat începând de astăzi de restricții pe care autoritățile le-au decis luni, după ce rata de incidență a îmbolnăvirilor cu...

Comentarii recente