Acasă Locale Activitate rutieră, în cadrul proiectului „Polițist junior”

Activitate rutieră, în cadrul proiectului „Polițist junior”

47ba0d76efc08579b01650f8b1d7ea23_XLProiectul Polițist Junior, inițiat de Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare și Fundația Maria, aflat la a doua ediție în acest an, a debutat luni, 20 mai 2013, cu o activitate de dirijare a circulației, la care au participat copii de la Grădinițele Guliver și 14 Mai.

Micii pietoni au recapitulat împreună cu polițiștii regulile de circulație învățate de la părinți și de la doamnele educatoare, după care, fiecare din cei 43 de copii prezenți, a avut posibilitatea de a îmbrăca uniforma de polițist junior și de a dirija, alături de adevărații polițiști, circulația la trecerea de pietoni dintre  Grădina Romei și Electrolux.

Prin recomandările primite de la polițiști și demonstrațiile practice, copiii au avut posibilitatea de a înțelege mai bine responsabilitatea pietonilor în stradă, manifestată în special prin traversarea corectă a drumului public, dar și rolul polițistului în dirijarea circulației. În final, toți participanții s-au dovedit încântați de a fi participat la această activitate și de a avea șansa de fi polițiști juniori, fiind felicitați de adevărații polițiști pentru asumarea cu seriozitate a ambelor roluri pe care le-au jucat: de pieton responsabil și de polițist.

Activități similare vor avea loc și în perioada următoare – programate în zilele de 24, 27, 28 și 29 mai – la sunt așteptați să participe aproximativ 1000 de copii de la grădinițele: Mondiala, Draga Mea, Voinicelul, G.P.P. nr.9 precum și de la Școala Gimnazială Avram Iancu și Școala Gimnazială Oșvareu din Botiz.

- Advertisment -

Cele mai populare

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Comentarii recente