marți, februarie 27, 2024
AcasăLocaleInternationaleMesajele de pe telefonul mobil pot fi recuperate, chiar dacă au fost...

Mesajele de pe telefonul mobil pot fi recuperate, chiar dacă au fost șterse

mesajeExperții pot găsi aproape orice se află într-un telefon, informează money.cnn.com, citat de Mediafax. „Deși acest lucru face operațiunea mai dificilă, ștergerea unor date din telefon nu înseamnă că acestea nu pot fi găsite”, a declarat Courtney Lancaster, expert în identificarea datelor de pe telefoanele mobile.

Experții au numeroase mijloace prin care pot găsi mesaje sau fișiere șterse de pe un telefon. O așa-numită analiză „materială” poate să recupereze informațiile șterse dintr-un smartphone. Atunci când o fotografie este salvată, sistemul de operare va stoca variante diferite ale imaginii în mai multe fișiere. O pictogramă poate fi în continuare disponibilă, chiar dacă poza originală nu mai există.

Infractorii obișnuiesc să își distrugă telefoanele pentru că realizează că informații de pe acestea pot fi folosite ca probe în instanță. Deși distrugerea telefoanelor face munca experților mai dificilă, identificarea datelor nu este imposibilă. „Datele sunt stocate acolo unde sunt stocate, așa că nu ne interesează prea tare carcasa. Nici apa nu constituie întotdeauna o problemă”, a mai precizat Courtney Lancaster.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente