Acasă sus Activități de prevenire a pedofiliei

Activități de prevenire a pedofiliei

Săptămâna Școala Altfel reprezintă un prilej pentru polițiști de a desfășura activități preventive pe diverse teme de interes împreună cu elevii.

Astfel , azi 7 aprilie 2014, în prima zi de ore altfel, polițiștii au răspuns invitației de a participa la o întâlnire cu elevii clasei a I -A ai Școlii Gimnaziale Constantin Brâncoveanu, coordonați de doamna învățătoare Crina Dan.

Tema aleasă pentru această zi a fost prevenirea pedofiliei și a abuzurilor sexuale cu minori, elevii având ocazia, majoritatea dintre ei pentru prima dată, să afle ce este un minor, ce este pedofilia, cine sunt cei care abuzează minori, ce comportamnete ar trebui să le trezească suspiciuni, care sunt atingerile permise și cele nepermise, care sunt secretele bune și care sunt secretele rele, care nu trebuie ascunse părinților.

Activitatea a fost susținută de Andrea Demeter, coordonatorul proiectului cunoscut sub denumirea Stop Pedofiliei în Satu Mare, precum și de reprezentanți ai Poliției, inspector de poliție Hrihorișan Felicia din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și agent principal de poliție Komoz Adriana, polițist de proximitate în cadrul Poliției Municipiului Satu Mare.

Elevii au urmărit cu interes materialele video pregătite în cadrul campaniei și au luat parte în mod activ la discuții, în final participând chiar la realizarea unui portret robot al unui pedofil.

Deși, imaginația lor a fost foarte bogată, copiii au aflat că imaginea pedofilului nu respectă un anumit tipar, acesta putând avea diverse trăsături, chiar și un aspect frumos și îngrijit și cuvinte alese, menite tocmai să le creeze copiilor un sentiment de încredere și siguranță.

Activitățile pe această temă vor continua în zilele următoare, chiar și marți, 8 aprilie fiind programate întâlniri cu elevii altor clase din Școala Gimnazială Constantin Brâncoveanu, iar o altă echipă din cadrul proiectului se va deplasa la Școlile Gimnaziale din Berveni și Lucăceni, pentru a+i informa și pe elevii din mediul rural cu privire la acest subiect.

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Remedii naturiste pentru un sistem imunitar de fier.

Principala armă pe care o avem în lupta cu răceala, tusea si gripa este propriul nostru sistem imunitar și suntem sfătuiți deseori...

Luptă pentru viață la doar doi ani.Ajutorul tău,poate schimba viața ei.

Ines s-a născut prematur, la 24 -25 săptămâni de sarcină, având la naștere o greutate de doar 480 grame. Medicii au declarat-o...

Amenzi pentru nepurtarea măștii în exterior.Sunt neconstituționale!

Avocat Diana Ivanovici-Șoșoacă: Hotararea nr. 856 din 14 octombrie 2020-privind prelungirea stării de alertă, care face trimitere la Legea...

Cel mai mare cost al poluării este înregistrat în București

România înregistrează cel mai mare cost mediu al poluării pentru sănătate din Europa, cu 30% peste media europeană, iar Bucureștiul este orașul...

Comentarii recente